BLOGGTÄVLING I SAMARBETE MED..

Nu är det dags för en ny bloggtävling och denna gången i samarbete med ett grymt företag ☆
 
Efter alla fina ord ni skriver till mig vill jag ge något extra bra tillbaka och denna gången får det bli en bloggtävling i samarbete med K9 Horse
Deras produkter är väl testade och irriterar inte hästarnas hud som vissa andra häst produkter och man får en skinande glans efter bara lite pälsglans, schampo eller vad som helst som man sätter på hästen och man ser resultat, till skillnad från andra häst schampon och hästarnas päls blir bättre. 
 
Det som ni kommer kunna vinna är ett K9 Horse Aloevera set och där ingår det ett grymt schampo, en conditioner och nanospray värde hela 450 kr. 
 
Det ni behöver göra för att delta i bloggtävlingen: 
 
1. Gå med i K9′s grupp på facebook HÄR

2. Skriv en kommentar "jag är med" eller liknande här nedan. 
 
3. För extra lott, lägg ut bilden på din instagram/facebook/blogg och länka till det här inlägget med bilden nedan.
(Om ni har lagt ut på instagram eller facebook så glöm inte att tagga mig instagram, julialinneaaxelsson & facebook - Julia Axelsson) 
 
 

När allting känns så perfekt

Godmorgon ♥ Vaknade underbart glad och taggad på livet men väldigt trött. Igår var en lång dag och jag gick upp och la mig tidigt då ögonen slocknade tidigt igår. Men på något sätt bakom all trötthet, så är jag pigg. Så pigg och glad som jag aldrig varit förut. Lever fortfarande kvar på känslan från hoppträningen igår, säger bara wow igen! 
Idag slutar jag skolan redan vid 11 (!!!!!) vilket bara är typ det bästa jag skulle kunna få vara med om nu haha. Så ska bara till skolan och genomföra tre lektioner, sedan åker jag hem vid elva igen. Då ska jag bara ta det lugnt och fixa lite med bloggen, har lite mejl att skicka iväg inför kommande samarbeten. I eftermiddag ska även Hassan ridas, jag ska bara rida igenom honom och jogga bort eventuell träningsvärk från igår, annars bara enkla övningar och jobba honom i en lång form ganska lugnt. På det så är det jätte fint väder också vilket såklart är jätte härligt. 
Tror även jag ska dra mig ut på en springtur några kilometer ikväll, eller en powerwalk med någon grym podd i öronen. Så får det också bli! 
 
En riktigt härlig och lugn onsdag, om jag radar upp allt jag ska göra så är inget dåligt. Jag ser fram emot allt och är inte less på någonting just nu. Så jäkla lycklig, ibland behöver man en smäll på käften för att inse hur bra vi har det, faktiskt. Efter så mycket som har hänt, motgångar som rullat in så är jag så otroligt glad att få dessa framgångar och känna att livet faktiskt äger. Tack alla ni för underbara kommentarer & tack alla andra för alla andra bara är ni. Håll koll vid ett tiden, då kommer en grym bloggtävling ut i samarbete med ett grymt företag. Nu rockar vi onsdag!
High on life och jävligt livsglad, för en gångs skull. 
 

WOW.

Wow. Wow. Wow. Finner inga andra ord mer än det för dagens hoppträning. SOM jag kämpat, som jag kämpat sen i höstas och nu släppte biten. Allt satt på plats, INGET var dåligt. Hade inga höga förväntningar för dagen, trodde det skulle gå skit och jag var inte alls taggad tills jag satte mig upp på hans rygg. Någonting kändes annorlunda och jag kände på mig att han inte skulle stanna idag. Det var första gången som jag faktiskt hoppade på hackamoret och både folk i stallet, pappa och min tränare trodde att mycket berodde på det också. Han vill helt enkelt inte hoppa med bett i munnen, han blir osäker. 
Vi hoppade bara en massor med linjen varav en linje med båda plank och smal hinder. Var tvärsäker på att "nu stannar han" men vad fasen tror ni han gör? Hoppar? JA. Och galopperade en hel del runt på två olika linjer med x antal galopp språng i mellan. Sedan skulle vi hoppa en linje och kombination, det var en bom in på två kryss och sedan ett galoppsprång till en oxer och sedan två galoppsprång till ett räcke, landa, ett galopp språng till ännu en oxer. Han var riktigt taggad in och han stannade inte ens första gången, han kom in på kryssen och hoppade upp sig jätte bra direkt och sedan flöt resten på bra. Det kändes underbart faktiskt. Till slut ville jag också höja och då log alla oxrar + räckena på hela en meter. Då går han in och hoppar ännu bättre. Vi hoppade av dom lite lägre på en långsida med två räcken och där sög han på riktigt bra. 
Han var super duper pigg under hela träningen och mega taggad men framför allt, otroligt glad. 
 
Det kändes så underbart, jag har aldrig suttit på honom när han varit såhär pigg, glad och taggad på att faktiskt hoppa. Under en timmes träning stannade han en gång, för att jag reglerade honom fel till en hög oxer. En gång. Tio gånger har gått till en och det känns bara så jävla fantastiskt. Kommer ett inlägg om en sak om det också imorgon förmodligen.. Att få sitta på just han och flyga över hinder efter hinder, utan stopp var en känsla jag aldrig glömmer. Nu har vi pratat ihop oss och kommit fram till att hoppa på hack och fortsätta på samma spår, så är förmodligen hans "stopp-fasoner" 110% borta i sommar. HUR HÄRLIGT!? 
Jag klappade om honom säkert var tionde sekund efter passet, kramade om honom lika många och pussade på honom konstant. Då smörjde jag in hela honom med liniment, stretchade hela honom och pussade lite extra gånger på honom samt gav honom säkert fyra stora morötter. 
Nu ska jag äta mat och jag är så jäkla lycklig och taggad på allt nu. Känslan från hoppträningen kommer jag leva på länge, världens bästa bästa ponny ♥
 

Ursäkta för jag inte är perfekt

Har fått två kommentarer av samma person (kollat upp ip-adressen) där det lyder ungefär så att Hassan inte mår bra att jag rider med hackamore för att jag knäcker hans nosrygg eftersom jag tydligen drar sönder hela honom. Även att jag rider flängigt och fult samt en massa tips att jag ska ha stilla hand. 
WOW. Hur orkar man undar jag då? 
 
Ja, jag vet mycket väl att hackamore är skarpt, om man använder det på fel sätt. Det är det allting handlar om, hur man använder bettet. Jag rider inte på hackamoret och drar Hassan i munnen, jag rider men en sträckt tygel men som jag knappt tar i. När jag stannar eller bromsar använder jag rösten och vikten oftast bara. 
Jag har ridit i sju år, jag har lärt mig rida och jag ljuger om jag säger att jag rider dåligt. Jag tycker jag rider ganska bra, men jag är långt ifrån perfekt. Ingen är perfekt men för att bli så bra som möjligt behöver jag bara träning och tips, men av duktiga tränare. Jag sitter inte och tar åt mig tips av någon anonym feg unge som berättar hur dåligt jag rider, nej det händer inte. Det är okej till en gräns men när ni börjar säga att Hassan mår dåligt av att jag har honom så når ni min gräns. Jag tolererar INTE över huvud taget när någon säger att han inte mår bra fastän han gör det. Det kan ni säga när ni varit hemma i stallet och sett hur lycklig han är, för det går inte att beskriva genom bloggen. 
 
Jag vet mina brister av tränare, och jag har en lugn hand och jag rycker ALDRIG i munnen på hästarna. 
Det är bara det jag vill berätta, jag tål kritik och ni får gärna ge mig tips men hålla det på en lagom nivå och inte skriva att jag rider så fruktansvärt dåligt. Och jo, Hassan mår bra, det kan jag lova er alla. 
 
Punkt och slut, inget mer snack om saken. TACK.
 

Kvällsupdate ☆

Vilken härlig måndag, faktiskt! Det var väldigt jobbigt dom minutrarna när man skulle upp ifrån sängen efter en skön helg och under det varma täcket men när jag väl kommit upp kände jag mig så glad, taggad och livsglad. Gick skola från halv nio till halv tre och efter skolan åkte jag hem, solade lite och pluggade pytte lite innan jag åkte och tränade i värmen. Hade väldigt ont i huvudet av värmen i slutet men grymt skön träning ändå. Perfekt! Den slutade runt sju och då åkte jag och pappa till stallet. Medans pappa fixade alla stall sysslor satt jag ute i solnedgången i converse och shorts med Hassan betandes bredvid mig. Gick lite och tricktränade lite, han var väldigt nyfiken på mina fickor och ville helst pussas en massa men det gick bra. Älskar när han är på mys humör och bara lägger mulen på axeln, den känslan är underbar och att han var det just idag när jag haft honom i precis ett år var det ännu roligare. Ett perfekt avslut på kvällen och dessutom på en sån här dag! 
 
Som sagt, idag har jag haft Hassan i precis ett år. Idag, fast för ett år sedan satt vi påväg ner i landet medans jag  grät lyckotårar i bilen och skulle hämta hem honom, det har hänt mycket sedan dess och jag är glad för alla sekunder med denna varelse. Min favorit i alla lägen, bästa vän.. 
28 april 2013 - 28 april 2014 och massor med fler år väntas tillsammans ♥
 
Ett år av obeskrivlig lycka med denna individ, my one and only ☆
 

Hassan v.18

Måndag: Promenad/mys på gräsbanan

Tisdag: Hoppträning för Emelie

Onsdag: Jogga ut/paddocken

Torsdag: Vila

Fredag: Dressyr + avskrittning ute i skogen

Lördag: Uteritt

Söndag: Uteritt
 
 

Bus i paddocken 22/4-14

Han vart väldigt pigg och busig och det var en hel del flugor den dagen, därför höll han på och tyckte med huvudet hela tiden! Vad tycker ni?


Det är det SOM räknas

Jag är som precis alla andra, fast ändå inte.. jag har min ponny jag tränar och kämpar med varje dag. Jag försöker alltid så gott jag kan, jag ger allt. Jag har valt ett liv med mycket arbete, mycket som händer runt omkring och ett helt enkelt snäppet mindre lugnare. Det finns alltid något som händer. Jag bloggar och för att klara av det måste man ha orken, tiden och intresset framför allt för att klara av det, alla hatkommentarer, alla avensjuka tjejer och killar som lägger sin bekostnad på andra genom att få skit kastat rakt upp i ansiktet. 
 
Jag blir så besviken på mig själv efter ett dåligt ridpass, en dålig tävling eller en dålig skoldag. Jag vill alltid ha allt på rätt sätt. Jag blir bara riktigt ledsen, besviken och tänker mer än något annat.
Vad kunde jag gjort bättre? Var det allt mitt fel? Efter ett dåligt pass, kan jag bara känna att jag inte orkar fortsätta. Det finns ingen mening med det. Men det finns så mycket som får mig att fortsätta, räcker att jag kolla in i Hassans ögon och det smäller mig - vilken jädra ponny. Han är SÅ bra. 
Hassan har svagheter precis som alla andra ponnysar och hästar, men han har saker han är helcool med. Vi har mycket att jobba på, det är en lång väg kvar och vi kommer inte vara i ryttar toppen, han har inte den kapaciteten vilket inte drabbar mig alls, det passar mig perfekt att få vara en hobby ryttare som jag. Men vi är ändå på god väg till nästa steg!
 
Jag vet att han kan trotsa saker precis som alla andra, han är ingen ponny som jag tävlar MSVA nationell hoppning med varje helg, eller medelsvår dressyr. Jag och Hassan kommer sakta men säkert framåt, vi stressar inte fram. Vi gör det på vårat sätt. Spelar ingen roll om vi hoppar LD eller LA. Jag bryr mig inte, ärligt
Sen så mycket tjat om att man måste vara bäst, snyggast och coolast ständigt hela tiden. Frågan är varför? Måste vi vara bäst jag och Hassan, måste vi verkligen vara snyggast? Jag kan lika gärna hoppa upp och rida ett pass i knallgröna mjukisbyxor, skrikrosa ridstövlar, lila tröja och min gröna hjälm som jag hoppar upp i min marinblåa lamicell outfit, fattar ni grejen? Det är inte DET som spelar roll, det är känslan. Känslan som visar att vi har kul tillsammans, den känslan som visar kärlek, vare sig om vi är bäst, snyggast eller coolast.

Lugn men super härlig lördag

Hur härligt är det inte att sitta med en god frukost på altanen i shorts och linne i strålande sol och blogga? Jo, mega-super härligt. Det gör jag just nu och det är bara så underbart. Ska skriva lite inlägg, läsa och kommentera lite bloggar och sedan spela in lite videos. Jag åker inte till stallet föräns senare och då ska Hassan ridas. Förmodligen rider jag ut till sandvägen och galopperar av honom lite, mys pys i skogen helt enkelt. Senare ska jag säkert dra till någon kompis och sedan ha en riktigt mys kväll framför tv:en, en lugn, skön men ändå super härlig lördag. Vad ska ni hitta på för skoj idag?
En bild från ett pass med repgrimman för någon vecka sedan, wonderful!!

Snabb uppdatering

Har precis landat i mys kläderna efter en GRYM kväll med mina tjejer. Lite smått firande sen jag fyllde år och det var riktigt riktigt kul! Nu har alla precis åkt hem och jag tänkte slänga in ett inlägg och sedan läsa lite bloggar innan jag ska sova. Helskönt! Hassan har fått vila idag och pappa har fixat i ordning stallet, det är bara idag jag inte träffat honom och alltså inte på 20 timmar, fruktansvärt.. jag är löjlig, men han är ju för bäst. Imorgon ska vi ut i skogen, myspys. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag hoppas ni haft en bra fredag, nu är det ÄNTLIGEN helg och två dagars sovmorgon igen som tur är. Nästa vecka är underbar! Slutar 11 på onsdag, ledig torsdag och mys i skolan på fredag. Alltså bara två hela riktigt skoldagar! Let`s get started. Men nej, vi tar inga dagar i förväg. 
Grym fredag, vi hörs mer imorgon ♥
 
Några veckor gammal bild. 

Dag 8 - En bild från idag.

En morgonspegel selife innan skolan, haha. 
 
 
 

Helt fruktansvärt hemskt.

Jag mår på riktigt dåligt över att se den här videon, jag förstår inte hur man kan med. Ja, jag erkänner att jag kanske har tagit en häst i munnen för att den inte lyssnat men den bara gapat. Hur kan jag inte fatta att den hade ont när den öppnade munnen? Jag blir bara så arg, ledsen och besviken på mig själv som ridit med bett och inte tänkt på vad det egentligen kan göra om man drar för hårt i tyglarna och jag blir riktigt ledsen för alla som fortfarande gör det, även fast man sett dessa videos. Det är hemskt, vill absoluta inte hänga ut någon men det här är djurplågeri och det går inte att förneka, tyvärr. 
 
Stoppa det här nu, det värker i mig av att se denna video och alla ryttare som drar sina hästar allt vad dom kan, om man tänker såhär - vi får någon varelse att må fruktansvärt dåligt om man gör sådär, dom är individer som har lika mycket känsel som vi. Respektera hästarna och deras mun, det är deras område och vi ska inte komma och dra dom i hela munnen. Om vi ska rida bett med så gör det med respekt och framförallt, dra ALDRIG en häst hårt i munnen. 
 

Vilken JÄKLA utveckling

Måste verkligen klappa mig själv på axeln en gång extra nu, om man idag jämför ridpass för ett år sedan och nu så blir jag nästan lite rysfärdig för vilken jäkla utveckling vi har gjort tillsammans. Jag har gjort bra ifrån mig, Hassan har gjort bra ifrån och VI har gjort bra ifrån OSS. Samma ryttare, samma häst och samma ekipage men så mycket bättre. I collaget längst ner är det samma gångart och två hopp bilder, precis samma gångart och två språng på exakt samma höjder. 
 
Jag är riktigt riktigt stolt över oss faktiskt, RIKTIGT stolt.
 
Då:
Nu: 
 
 
Nu & då i ett collage:
Vad tycker NI om vår utveckling?

Lugn torsdag

Godmorgon på er ♥ Idag är det torsdag, en dag närmare helg och nu är det bara två skoldagar till innan det är helg och man får sova igen, haha. Går en hyfsat kort men hemsk skoldag till halv tre, har hur himla tråkiga lektioner som helst men jag får roa mig med alla kompisar helt enkelt, vi får hoppas dagen går fort bara. 
När jag kommer hem så väntas lite plugg time, har bara lite engelska och en svenska uppgift att göra klart. 
I eftermiddag när jag är klar så cyklar jag ut till stallet, Hassan kommer inte vila idag utan han gör det imorgon istället då jag inte kan rida imorgon. Så jag ger mig ut på en uteritt eller longerar/tömkör honom och fixar stallet. 
Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt för en gångs skull, ingen träning och bara en massa tid att ligga och dega framför datorn, skriva lite inlägg och läsa bloggar. Om det är något plugg jag har kvar så kommer jag även göra det ikväll! 
 
Snart ska jag trampa iväg till skolan och genomgå en förhoppningsvis okej skoldag, vi får se. Men då har jag något att längta efter i skolan - hem och stallet. Vi hörs senare igen! 
 

Snart ett år tillsammans

Om bara sex dagar, lite mindre än en vecka så har jag haft min fina fina Hassan i ett helt år. Ett år av slit, kämpande, tårar och en obeskrivlig lycka. Ett år av glädje och så många pussar på mulen, så många kramar efter grymma ridpass och så många besvikna miner från mig av skit pass rent ut sagt. Vi har upplevt allt tillsammans. 
Idag så kan jag inte tacka min moster nog för att hon hittade denna ponny och ringde på honom för provridning, för jag trodde ALDRIG att det var just Hassan som skulle stå som min ponny ett år senare. 
Han är så speciell och det gillar jag mer än någonting med honom, så mycket kärlek och personlighet i den ponnyn och den där glimten i ögat av lycka. Någonting är det och jag lovar att det här bara var "meant to be", jag tror det var meningen att det skulle bli vi. 
 
Underbara ponny, snart ett år tillsammans och massa timmar tillsammans, och det kommer bli så mycket mer. Du kommer få stanna hos mig ett långt tag, för nu finns det inte på världskartan att skiljas från honom.
Jag älskar dig ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tror man kan se hur mycket vi älskar varandra genom bara en bild, tycker verkligen om honom mer än något annat..

Dag 7 - En bild på dig och din bästavän

Har runt sex riktigt bästavänner och jätte många nära vänner. Kan inte välja ut just en bild på en av mig och mina bästavänner men en bild jag älskar är den här på mig och Lina, hon är så otroligt underbar och verkligen min absoluta bästa vän, jag älskar henne massor och bilden visar bara hur galna vi är tillsammans, jätte gammal bild söta ändå ↓↓
Vännen, vad jag tycker om dig 
 

Lika bra igen

Hejhej! Har nyss ätit, kollat lite bloggar och hoppat i myskläderna. I stallet förut så red jag Hassan ändå på hacket, han var på riktigt bra humör så jag kände att jag ville fortsätta som igår i paddocken, så jag lindade och drog mig till paddocken i värmen. Han skötte sig exemplariskt bra vill jag säga, som jag skrev så vart han underbar igår och jag hade nästan samma känsla idag. Han var väldigt väldigt pigg och stark och ville helst springa allt vad han kunde, flängde lite med huvudet och vart lite mer på tårna men jag tycker ändå han var nästan lika grym idag, vet inte vad det är men nu rullar allt bara på så perfekt. Min kompis hoppade lite samtidigt och efter tog även jag några språng och skuttade över, han har aldrig varit så glad över att få hoppa och busa över hindrena. Det värmer i hela mig att se han rusa och tycka det är så kul att hoppa lite efter bakslagen i hoppningen, nu är vi taggade för nästa veckas hoppträning, dessutom på hackamoret faktiskt. Vill bara berätta det att jag faktiskt har världens bästa ponny, finner inga ord. Efter två ganska intensiva pass med en genom svettig ponny båda dagarna får han endast stå och beta och ta en lugn promenad imorgon, han om NÅGON förtjänar det. 
 
Nu har jag kommenterat lite bloggar och tänkte den sista halvtimmen fram tills tio skriva lite inlägg till er innan jag ska sova, vill sova i tid och inte vara död imorgon. Idag har verkligen varit en riktigt skön tisdag i mina ögon ♥
Två bilder på min snygga idag, smälter..

Trampar iväg till stallet

Nu har jag precis kommit hem från skolan, var en helt okej dag faktiskt. Riktigt roligt att få krama alla vänner igen och lektionerna vart ganska bra, skönt. Nu tänkte jag ta på mig lite stallkläder och sedan trampa iväg till stallet, skönt att få spendera lite egen tid med min bästa vän på fyra ben. Tror han får longeras eller tömköras med hacket idag, han gick ju så fruktansvärt bra igår och trivdes bra på det så vi fortsätter förmodligen från samma spår idag - fast från marken. Sedan får han stå och beta lite på ängen, en mys eftermiddag för båda oss. Ska faktiskt bli himla härligt idag, jag älskar honom så himla mycket och det känns bara underbart just nu, är så glad för att få äga denna fina häst. 
Om ni skulle vilja det så kanske jag kan fixa en videoblogg direkt från stallet så ni får se mig och Hassan helt live haha! 
 
Nu - stallet, wonderful ♥

Dag 6 - typ av hästar jag gillar

Åh, jag är helt off för sportiga och heta hästar med mycket temperament och som kräver sin ryttare men ändå har en massa kärlek, glädje och personlighet. Vi har en hel del små heta sportponnysar i stallet och dom är så galet fina. Tycker verkligen om hästar i den lite tunnare modellen, små, nabba och gärna svarta eller skimmlar. Vet inte varför jag gillar just dom hästarna. Men om jag hade fått göra min egna drömhäst så hade det varit en maxad d-ponny, gärna heltvit eller helsvart, pigg och glad som bara den och gärna lite för mycket krut i sig - men som ändå går att rida och hantera på ett bra och säkert sätt. Det gör aldrig något heller om hästarna är lite studsiga och busiga också. Men en sak jag INTE gillar är hästar som gör allting åt ryttaren, som man bara kan åka runt på så vinner man ändå alla klasser. Jag vill ha en bestämd, tuff och lite envis ponny som kräver sin ryttare. Jag vill vara svettig efter ett ridpass för att man har fått kämpa. En ponny med mycket kärlek och personlighet som kan stå i timmar och vilja gosa lika mycket som jag vill.
 
Jo men det är sådana hästar jag gillar, men i mina ögon så har jag ändå min lilla tuffing till ponny som står i stallet och han stämmer inte in på någon utav dessa punkter till drömponny förutom att han är envis, bestämd och tuff med mycket hjärta, kärlek och personlighet.. men förutom det så stämmer han inte in på något, men det är någonting som gör att han är min absoluta dröm ponny ändå, på sitt eget lilla vis ♥
 
 

Trött & less på skolan men ändå glad & taggad

Godmorgon härliga ni ♥

Tror aldrig någonsin jag varit såhär trött som jag var i morse eller såhär less på att gå upp tidigt efter ett lov med långa sovmornar. Nu känns det lite konstigt att kliva upp såhär tidigt och att skriva inlägg till er såpass tidigt. Men på något sätt ska det bli skönt med alla rutiner igen och inte sova bort dagarna, jo men det här blir nog bra. 
Idag går jag skola 8.30 - 15.00. Är säkert hemma runt fyra igen och då väntas en bunt med plugg som jag har, en massa saker ska in och det är lika bra att börja i tid. Ikväll åker jag ut till stallet och fixar iordning allting samt får lite kvalitétstid med mitt hjärta på fyra ben. Vet inte om jag låter honom promeneras och betas lite på ängen i det härliga vädret eller om jag rider/tömkör/longerar. Var ett bra tag sedan jag tömkörde honom eller longerade, har aldrig gjort det bettlöst så det kanske jag gör ikväll. Förhoppningsvis en ganska härlig dag trots allt, det ska bli mega fint väder idag & upp till 20 grader så jag hoppas väderrapporten stämmer, ännu mer värme och sol behövs!! Nu ska jag trampa iväg till skolan iallafall. 
Ha en bra första dag i skolan sedan lovet och ni som fortfarande är lediga - njuuuut. 
 

Allting satt perfekt idag

Är verkligen ledsen för dålig uppdatering, idag ha jag inte uppdaterat över huvud taget för att jag dels har haft mycket att göra och dels för att jag ville få känna en sista dag riktigt ledig och slippa NÅGRA måsten innan skolan drar igång. I varje fall så red jag ett dressyrpass på Hassan i paddocken i sommarvärmen på det nya hackamoret idag och det nya tränset, han var helt magisk.. jag har haft honom i ungefär ett år och jag ljuger inte när jag säger att det var det bästa dressyrpasset vi någonsin haft på ett år. Allt stämde, jag höll knappt i honom och han fixade allting själv. Det var helt underbart. Han var jätte pigg och glad och jag märkte hur himla bra han trivdes på hackamoret, inget bett men ändå lite mer stöd än en vanliga repgrimma. Det kommer vi fortsätta med. Undertrampet, formen och ryggen satt idag, i alla gångarter. Skrittade fram i ungefär fem minuter på lång tygel, jobbade honom sedan i fem minuter i skritten innan jag började jogga igång honom och försökte hålla en lång form och låg form. Flyttade honom och gjorde en massa skänkelvikningar samt öppna och sluta och han vart liksom "med" idag, hela bakdelen var kvick och han flyttade bra. Galopperade en hel del på volter och längs långsidorna i en normal form och ville hitta känslan, han gick perfekt och frustade en massor. Efter så mycket slit så fick jag äntligen ett pass där jag kan känna att "wow" vad det här gick bra. Ett kvitto på allt slit. Skrittade och joggade av honom i skogen ute med Louise efter också. 
Grymma grymma ponny ♥ 
 
Imorgon börjar skolan igen, inga mer långa sovmornar och ingen mer lugn tid. Det känns faktiskt inte alls kul att gå tillbaka, är bara riktigt trött på det här nu och jag behöver verkligen en vecka till. Nu är det bara jobbigt med skolan. Jag blickar framåt, det är endast 30 skoldagar kvar och sedan är det SOMMARLOV. Det är något att längta efter, wonderful! Nu ska jag kolla schemat för veckan, planera lite och sedan sova. Vi hörs! I veckan kommer min nya bloggdesign också, håll koll.
 
Två bilder från idag, så himla härligt.
 

Haul Ullared - del 2, vardagssaker ♡


Haul Ullared - del 1, hästsaker ♡


Några grymma bloggar

DENNA bloggen tröttnar jag bokstavligtalat aldrig på eller aldrig på att länka, tjejerna bakom är så fruktansvärt drivna, glada och positiva och det ger bloggen en sådan härlig stämning. Man blir glad bara av att söka på bloggnamnet i adress rutan i hörnet, min standard blogg som jag alltid kollar in först på, den absoluta favoriten. Det räcker att jag skriver bloggens första bokstav så kommer den upp först, för att jag antagligen läser den så fruktansvärt mycket. Jag bara älskar den så otroligt mycket och den bloggen och tjejerna ligger varmt om hjärtat, grymma verkligen. 
 
Den HÄR bloggen är en annan blogg som jag också läser ganska ofta, en väldigt snäll och härlig tjej som alltid är glad och kämpar varje dag, hon rider ju helt otroligt bra och hennes bilder är bara för bra. En väldigt trevlig blogg med en god ton som jag faktiskt börjat gilla mer och mer, kika in du med! 
 
Efter att ha läst mycket om DENNA bloggen på facebook och andra bloggar bestämde jag mig för att kika in och vilken jäkla energikick man får. Hon som driver bloggen är ALLTID så himla glad och positiv och verkligen taggad, hon kämpar och sliter för att nå toppen och hon är nära måste jag säga för hon kämpar verkligen varje dag, varenda minut. Jag tror på henne och hennes sätt att driva sin blogg mot ett större varumärke, bloggen är grym.
 
Till sist ännu såklart min stora favorit som är DENNA, den ligger mig riktigt varmt om hjärtat, en tjej jag snackat lite med på sistoen och vi har faktiskt blivit riktigt bra vänner genom bloggvärlden och facebook. Hennes ponnysar är ju bara att smälta för och hon är helt fantastisk, för alla fina ord jag fått från henne så vill jag bara berätta för henne inför alla här att denna tjej är underbar. Världens bästa tjej och blogg! 
 

Musik är bara för underbart

Jag lyssnar verkligen på musik konstant precis över allt och ingenstans och jag dör hellre än att inte få lyssna på musik. Det är verkligen underbart och vissa låtar kan få mig att må så fruktansvärt bra och vissa så fruktansvärt dåligt, men det är bra. Oavsett om det är i bussen, när jag är ute och springer eller promenerar, i skolan på lunchen, morgonen, kvällen, lektioner, när jag sminkar mig eller när jag framför allt bloggar. Det är bara för himla härligt helt enkelt! 
 
☆ All of me - John Legend
☆ Neon lights - Demi Lovato
☆ Just a dream - Nelly
☆ Rather be (feat. Jess Glynne) - Clean Bandit
☆ Trumpets - Jason Derulo 
☆ Angel - Akon
☆ Arlanda - Niello

Det här är bara ett par få av alla mina favoritlåtar, jag har verkligen hur många favoritlåtar som helst och jag lyssnar på en himla massa olika låtar hela tiden. Jag är mer än glad om ni kommenterar alla era favoritlåtar så jag kan fylla på mitt bagage med era tips på låtar, gå lös i kommentarsfältet nu!
 
 

Gekås Ullared next

Nu sitter jag och pappa i bilen påväg ner till Ullared, tar ungefär två timmar så vi är väll framme om lite mer än 1 timme skulle jag tro. Har en hel del saker jag behöver köpa till båda mig själv och Hassan och speciellt nu när jag fick massa pengar i födelsedags present passar det ganska bra med en ordentlig shopping-dag. 
Har tänkt att köpa mig en ny slickepot godis till Hassan, ett hackamore, b-vitamin, benskydd, boots och lite andra små saker + lite kläder och smink till mig själv. 
Ikväll ska jag åka till stallet, prova nya saker och ta en lugn mys promenad. Härlig avslut på veckan! 
Ha en bra dag fina ni och gör dom sista dagarna på livet riktigt bra nu! 

Pappas dåliga försök till ett duckface..



WOW vilken dag

En riktigt lång ritt med Hassan, Julia och Tex fick det bli idag. Hassan var så himla himla pigg och taggad och det blev inte direkt bättre när jag red på det bettlösa, men glad var han för det. Vi red säkert i två timmar och galopperade nog flera kilometer sammanlagt. Vi red som vi sa ända bort till galoppbanan och rullade där fyra-fem varv. Hassan var GALEN där, jag fick inte stopp föräns vi skulle sluta. Han var så otroligt pigg och glad där, plutten. Massor med snack, mys och skratt blev det också i världens finaste väder, soligt och hela 20 grader - underbart. 
Efter den långa ritten var Hassan svettig från topp till tå, svampade av honom med lite kallare vatten och sedan släppte honom i våran trädgårdshage utan täcke så han fick äta lite. Det första han gjorde var såklart att rulla sig och var smutsig hela han igen, så jag fick borsta av honom och sedan fick han gå in och äta. Myspys ♥
 
Åt även jättegod mat hos farmor efter, lite trevlig påsk middag. Imorgon ska jag och pappa till underbart, hur härligt?!? Älskar verkligen Ullared och nu är det dags för en jäkla massa shopping, har faktiskt en hel del saker som jag behöver köpa, som är nödvändigt. Lite saker till mig själv och Hassan, det blir säkert bra. Ska sova nu och ladda batterierna inför en shopping dag imorgon, godnatt på er alihopa.

En massor med mobilbilder från dagen! 
 















En ganska så snygg avramling

Här får ni en video på en typsik "Julia&Hassan - avramling" verkligen, som tur var så vart det mjukt att ramla på ängen iallafall, men ni måste erkänna, den var väll ganska snygg ändå?
 

Lördag i min smak

Idag vaknade jag av solen träffade mig i ansiktet, det är hur fint väder som helst och solen skiner verkligen på den blå himlen medans fåglarna kvittrar, jo men det här blir nog en riktigt skön dag. Hur underbart en lördag som denna?
Om en liten stund ska jag dra mig ut till stallet, jag ska rida en riktigt lång och skön uteritt tillsammans med Julia Segedal och hennes ponny, jag tror tillochmed vi ska rida bort till min gamla shetlandsponny Fredman och sedan fortsätta vidare till galoppbanan, tror Hassan kommer älska att få springa på en galoppbana. Det tar säkert två timmar men det är skönt för alla att få komma ut i skogen och mysa. Jag tror verkligen det kommer bli hel mysigt, jag och Julia har alltid så himla kul på våra uteritter med en hel del snack också.
I eftermiddag ska familjen på påskmiddag hos farmor och man kan ju aldrig klaga på hennes mat haha.  
En riktigt härlig lördag skulle jag tro! Vill även be om ursäkt för den dåliga uppdateringen, har verkligen massa annat att göra men ni får stå ut med att jag försöker så gott jag kan. 
 
Ha en bra påskafton och ja, GLAD PÅSK PÅ ER! ♥
Tycker om denna varelse rätt så jättemycket..

PW i vårsolen







Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat.

Det är sommar, utan tvekan. Alla härliga ridpass ner till stranden barbacka i bikini och rejsa längs stranden eller alla andra härliga uteritter i solen i t-shirt, grymma dressyrpass i shorts och linne, stå och borsta ute i det fina vädret varje dag och slippa täcken och lera i hagarna. 
Dra ner med kompisar till stranden, sena kvällar, varmt vatten och kalla dricker. VÄRME helt enkelt.. nu är jag bara så otroligt taggad - sommaren, du är efterlängtad ☆ #summer2014
 
 

Direkt från stallet

Har precis kommit innanför stalldörren nu, Hassan ska få ridas ett morgonpass. Jag och Hassan ska rida ut med en massor med folk i stallet, tror vi blir säkert sju-åtta stycken vilket kommer bli riktigt roligt. Alla vi ska rida ut vid halv tio på en långritt, härligt om något! Det får bli en stalldag idag helt enkelt, underbart 



Godnatt bloggen ♡






Indian Shuffle

Visste ni att Hassan inte är någon vanlig ponny ridponny, eller i varje fall inte hans ras? Hassan är i rasen appaloosa och sanningen är att appaloosa hästar har fyra gångarter, alltså precis som en islandshäst har fyra gångarter så har appaloosa hästar också det. Jag fick reda på det ganska nyss av en jätte duktig tjej som är författare om akademisk ridkonst, hästens sinne och anatomi och allt det här och jag är jätteglad att hon berättade det för mig. 
 
Den fjärde gångarten heter Indian Shuffle och är en gångart någonting emellan skritt och trav. Om man inte vet att hästen har denna gångart eller faktiskt gör den så att säga så så kan det kännas som att hästen går otroligt orent, alltså åt det hållet att det känns som om hästen är halt men faktum är att så är det inte, dom arbetar i ett sådant högt tempo och använder hela bakbenen och ryggen vilket gör att man kan få en "halt-känsla" i hästen. Det ser lite ut som att det är bara vanlig snabb skritt men det är det faktiskt inte, det är en helt egen gångart.
Jag har läst och tittat runt en hel del på det här och försökt efterforska lite själv på internet och jag ska fortsätta kika runt lite, vore faktiskt riktigt kul att få veta lite mer om detta och lära sig lite om det. 
Så för er som också äger/rider någon appaloosa ponny kanske det är värt att också kolla lite på det här, jag tycker det är riktigt kul att appaloosa hästar är lite annorlunda. Det visar ännu mer att jag har en annorlunda ponny, haha.
 
Här ser ni en film som visar ganska tydligt hur det kan se ut när en appaloosa häst gör sin fjärde gångart, Indian Shuffle ↓↓

Ridsporten är så mycket mer än bara olyckor och skador..

Vad är det som får oss att bege oss ut i snöstorm och 30 minus grader på vintern till stallet? Vad är det som får oss att kliva upp flera flera timmar innan vi egentligen behöver på en lördagsmorgon för en tävling, när dom andra flesta sover djupt? Vara i stallet hela fredagskvällarna istället för att sitta under filten hemma i soffan? Det finns så mycket frågor, så mycket man undrar. Jag har verkligen inget svar på någon av dessa frågor, men jag antar att det är för att alla vi älskar våra hästar, ridskolehästar som sköthästar som din egen, allt vad det nu är så älskar vi dom mer än allt annat.
 
Jag brinner verkligen för ridsporten. Verkligen. Jag lägger hellre min tid på att trimma ponnyn extra fin en fredagskväll istället för hemma kvällar. Det gör jag. Tror det handlar om att man är beredd på att lägga tid, för att klara av allt detta måste man älska sin sport och våga satsa. Man kommer långt på att bara älska det man gör. Oavsett om man rider på ridskola en gång i veckan eller har egen häst och är i stallet sju dagar i veckan så älskar vi alla hästmänniskor denna sporten. För det är verkligen inte bara jag som tycker ridsport är underbart? Så fartfyllt, så spännande, så roligt och så händelserikt. Ni som inte rider borde verkligen inte sätta fördomar på denna sport.
 Vet många föräldrar som inte låter sina barn rida för att hästar tydligen är "farliga". Snälla, så är det inte. Jo det är en riskfull sport, det är det men det beror helt på. Ni borde inte ha fördomar för denna sport, att den bara skadar och är farlig för det är så mycket mer än det. Man lär sig så mycket, att ta så mycket ansvar och hålla reda på livet själv. Ni ska bara veta skillnaden som skett från nära jag började rida, ansvaret växte och man lärde sig hantera stora djur.
 
Ridsport handlar inte om olyckor och hemska saker, det handlar om förtroende och vänskap till hästen, börjar man rida eller skaffar häst så kan du få den bästa vännen man någonsin önskat. Hästar har hjälpt så många, allt från barn till vuxna att vilja fortsätta. Vissa ungdomar som någon gång mått dåligt, haft självmordstankar så kan hästar rädda liv. Bara genom att vara hästar. Så sätt inga fördomar om att hästar är tråkiga, onödiga och att ridsport är dåligt och farligt innan ni själva står en dag och ha testat, då kan vi snacka men om du aldrig gillat hästar eller aldrig ridit, så kom inte och säg att det någonting innan du själv har testat på.

Den här underbara ponnyn har hjälpt mig i så många stunder och fått stå ut med alla mina tårar, underbara häst ♥


Goodmorning thursday

Godmorgon fina ni ♥ Nu står jag i köket och bloggar och skypear med min Karl medans jag steker korv och bröd till frukost, tycker det vart en väldigt bra kombination faktiskt. Är verkligen hur trött som helst, det spelar ingen roll om jag vaknar tolv eller sju, jag är precis lika trött ändå. Men jag ska ta tag i dagen nu, har iallafall gjort mig i ordning och nu ska jag bara äta lite. 
Vid lunch tid ska jag ta bussen ut till Överby (stan för er som inte vet vad det är eller som inte bor i Trollhättan) och möta upp pappa, då ska vi äntligen hämta ut min iphone 5s! (!!!!!!!) 
Har varit utan mobil i två veckor nu men när jag fyllde år då här 30 mars så fick jag ett brev av pappa där det stog att jag skulle få en iphone 5s den 17 april, vilket är idag. Gissa vem som blev lycklig igen ;) 
I eftermiddag ska jag åka ut till stallet också, då ska stallet göras i ordning och en massa mys och pussar på Hassan, tror han får vila idag då han gått så bra och hans bakben är helt som vanligt nu, imorgon ska vi rida på långritt med massa i från stallet och då vill jag ha honom pigg och glad. Det kanske får bli en promenad eller något sådant annars! 
 
Det ligger ett inlägg med massa tankar och sedan ett där ni får reda på något HELT nytt som jag nyss fått reda på. Håll utkik under dagen, nu gör vi detta till en bra torsdag helt enkelt 
Underbara häst..

Fantastiska pass på fina pollar

Hej på er! Nu har jag äntligen tid att sitta och ta det lugnt igen, har haft saker att göra konstant hela dagen idag vilket faktiskt jag gillar, att hålla igång och göra saker men efter en hel dag blir man ganska trött må jag säga. 
Vid ett åkte jag ut till Vänersborg, skulle hoppa min kusins stor häst Malandro då hon inte riktigt vågar hoppa högre. Tycker faktiskt han skötte sig riktigt bra, hans svårighet är ju avstånd. Han kan inte bedöma det själv och hoppar lite när som vilket inte funkar. Man måste rida HELA vägen fram tills han hoppat av, i början blev det en hel del missförstånd tills han faktiskt började komma in i det hela. Då hoppade vi lite linjer, svängar, banor och lite sådant. Han skötte sig exemplariskt och hoppade väldigt bra i slutet, var roligt att han hoppade så bra. I slutet hoppade vi en oxer på 90 cm och då kom han bra, så hoppa kan han. Duktig häst fast han var väldigt busig ibland, han kunde flyga iväg i luften med glädjesprång flera gånger eller dra iväg men det var bara att styra rakt in i ridhusväggen för såklart han stannar då, rygga och sedan fortsätta. Det är alltid roligt med lite busiga hästar haha men nu ska det nog gå bra att tävla honom. 
 
Efter att jag hoppat honom så drog jag mig till Hassan. Red honom i paddocken och han var så otroligt fin idag. Skrittade fram honom fem minuter och tog tyglarna och jobbade honom i skritt i fem minuter, travade lite i en låg form form och red lite övergångar, halter och serpentin bågar. Han var helt magisk i galoppen, tror aldrig han varit så fin någonsin i galoppen. Ja, ett helt fantastiskt pass såhär på kvällen, bättre avslut på en bra dag får man leta efter. 
Emellan jag red Malandro och Hassan så tränade jag även, en och en halv timme stenhårt. Är helt slut i kroppen, huvudet och benen är möra. Nu har jag tagit en varm dusch och tänkte avsluta dagen in i det sista med att ta en god kvällsmat innan läggdags tidigt för att vara pigg imorgon, underbart ♥
 
Jo vad var det jag sa? Busig storis Malandro idag!
 
Och min egna snygging 

 

Betygsätter schabrak

Det här schabaket tror jag absolut hade passat på något shettis ekipaget på mini hopp banorna men för mig är det inget vidare. I mina ögon är det inte något snyggt schabrak, det är mest sött och gulligt. Men för vissa små hästar vore det säkert gulligt, jag tycker själv inte om trycket med dom tre hästarna samt "frukterna" 
Nej, inget för mig direkt. 1/5
 
 Det här är ett typiskt "julia-schabrak" så att säga, en väldigt simpel design och inga störande mönster. Snygg passoal och riktigt snyggt i mina ögon. Simpelt, snyggt och välgjort! 5/5
 
Okej, alltså det här schabraket var verkligen inte snyggt alls. Det känns lite tråkigt och mönstret på själva schabraket är inte snyggt på något sätt. Sedan att ha diamanter på halva är ju bara onödigt och fult, hellre diamant stenar runt hela. Tyvärr inget som faller mig i smaken alls. 0/5
 
 Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta för poäng på det här.. själva schabraket i helhet var snyggt men trycket med en massa städer från olika länder var inte alls fint, det hade varit bättre om det stog kanske en stad men just det trycket med så många olika drar ner på poängen en del. Hade nog själv inte velat köpa detta schabrak, men absolut om det fanns detta och några av dom där uppe som jag inte tyckte om hade jag klart valt detta. 3/5
 

Dag 4 - Mitt bästa träningstips

Det beror helt på i vilket syfte det handlar om, ifall man menar träning med hästar eller träning för sig själv och sin egna kropp. 
Men jag förmodar att det är ridning och vi människor det handlar om.
 
Mitt bästa tips inom ridningen är att ni letar upp några bra ridövningar som du och din häst behöver träna på, hitta någon bra övning för att sätta den där skänkelvikningen du tränat på. För att utvecklas måste man jobba på dom sakerna som är svåra. Det gör ingen stor nytta att gång efter gång träna på dom sakerna som funkar bra redan. Annars så bara kämpa, jag har inga speciella träningstips men fokusera. Ta tyglarna eller vad man nu jobbar med och jobba med en sak intensivt med fokus och sedan pausa för att vila, det gör alltid jag!
 
Mitt bästa tips inom träning för oss är att om du tillexempel ska dra dig ut och springa några kilometer eller gymma så kör. Bestäm dig själv för att nu kör vi, sätt på lite peppande musik i lurarna och tro på dig själv att du klarar dom kilometrarna du kämpat för. Musik gör alltid gott, jag blir iallafall otroligt peppad av det så musik är absolut något jag tror alla borde ha när dom tränar. Om du känner dig omotiverad så kan man alltid hitta på någon träning man själv tycker är roligt, om man tycker det är roligt att hoppa hopprep samtidigt som man springer så gör det. Att träna ska vara kul! 

En "work for it" onsdag

Om en stund ska jag dra mig till bussen, jag ska åka in till Vänersborg och rida min kusins riktigt stora snygga häst Malandro, jag ska nämligen tävla honom i maj (det kommer mer om det) och då ska jag hoppa honom idag igen. Han stod på samma ställe som Hassan gjorde förut och då red jag honom även då. Har hoppat honom en gång innan och ridit några dressyrpass, han är en riktigt snygging på säkert 1,75-1,80 i mankhöjd, så man kan inte klaga på att han är liten i varje fall. 
Efter det ska jag även rida Hassan lugnt igen, en övning jag hittat som jag ska försöka och lösgöra upp hans bakben och få honom mjuk och avslappnad. 
Ikväll ska jag träna också, löpning några kilometer och sedan en och en halvtimmes pass. Work! 
Ingen slapp dag idag minsann men det är bra det med, nu ska kroppen jobba. 
 
Ha en jäkla bra onsdag så hörs vi sedan, ni är grymma och se till att göra denna dagen riktigt bra nu och föresten, godmorgon!
En dålig mobilbild ur ett filmklipp när jag hoppade honom, söten ♥
 
 

En härlig stallkväll

Har precis kommit hem från stallet nu, jag joggade Hassan lite i paddocken och han kändes faktiskt riktigt fin, jobbade honom i ett bra jogging tempo och en låg form, skrittade och travade ut honom på en lång grusväg med pappa i solen och han la in några glädje hopp. En lugnt mysigt pass! Känns bra att sitta på hans rygg igen och rida och se han så glad, alla timmar på hans rygg är verkligen värdefulla. Han var lite stel i vänster bak, lite trög att hänga med i steget men jag tror bara han behöver få ordentlig stretching och få sträcka ut på benen i några galopper så ska det nog släppa, skönt att han inte har ont eller är skadad i vilket fall som helst. 
Medans jag kollade i det fina vädret på min hoppträning jag egentligen skulle haft idag så fick han stå i våran trädgårdshage i skinande kvälls sol utan täcke och äta. Han vart så himla glad och lycklig och så otroligt fin när han stog där, riktigt riktigt fin är han. Världens härligaste stall kväll med ett mysigt pass på lill ponnyn, cafét öppet och alla härliga människor i ett grymt väder. Bättre kväll går inte att få ♥
 
Nu väntas ryttareliten och en mys kväll innan jag ska sova. Imorgon ska jag rida två hästar och träna, en o slapp dag så att säga. Vi hörs mer imorgon, hoppas ni haft en jäkligt bra tisdag!
 

Three words, work for it

I min vardag ingår det väldigt mycket träning, är ute och tränar eller springer minst hela fem gånger i veckan sammanlagt vilket är väldigt mycket för att ändå förutom det ha en häst att ta hand om varje dag. 
 
Nu ska jag köra på stenhårt varje vecka fram tills sommaren först och främst med bättre mat, mindre godis och onyttiga saker och en massor med träning. Under vissa perioder ta en veckas vila för att sedan köra ännu starkare, mina springskor kommer sitta på fötterna minst fyra dagar i veckan nu och förhoppningsvis så kommer jag må så bra av det. Fram med nyttigare kost och mindre godis, fika och läsk, dricka mer vatten och bra sömn varje natt, taggad är förnamnet. Jag tränar inte för att bli såkallad "fit till sommaren 2014" som alla säger, jag vill bara må bra och ha en god hälsa. För mig så är träning viktigt, det är något jag verkligen tycker om! Jag kommer inte träna mer än vad jag redan gör men jag kan göra kroppen bättre genom en bättre kost och hälsa. Nu håller jag bara tummarna för att mina knän fortsätter hålla så jag kan fortsätta träna som jag gör. 
#workout#justdoit#aldrigvila#betterhealth
En hel del bilder som fått mig att bli så motiverad ♥
 
 
 

Svar på tal

För någon dag sedan fick jag denna kommentaren av en tjej som heter Klara och jag tänkte svara på hennes frågor i ett inlägg då detta kan vara ganska viktigt att ta upp faktiskt.
 
Hej Klara! 
 
Just detta ämnet är så himla svårt, jag vet hur många tankar, om och men som som styr i huvudet på en men jag tror absolut att man bara ska sluta tänka på allt som inte kan hända eller vad som kan hända. 
Om man har hittat en ponny som man tror passar en så skadar det aldrig att ta kontakt med ägaren och provrida, åk och provrid. Du kan provrida en gång eller tio, men hittar du en ponny och som du känner att när du sitter på så känns allt rätt så tycker jag inte att ålder spelar någon roll. Bara du kan tänka dig att den ponnyn en dag står hemma i ditt stall och allt funkar. Om man får en känsla mellan häst och ryttare som känns bra så sluta tänk på ålder eller allt som gör dig osäker. Det är känslan som är A och O. 
 
Det tog faktiskt upp till två månader innan jag fick se just Hassans annons, jag kollade varje dag på massvis av annonser och flera ponnysar som jag trodde var min drömponny tills jag såg Hassans, det var precis som vissa andra annonser jag kollade på att han såg ut som min dröm men jag fick en annorlunda känsla i magen, hjärtat slog dubbelt så hårt och jag kände att något var annorlunda. Det var han eller ingen av att sett honom på bara bilder och sett en liten text om honom. 
När jag provred honom var han väldigt pigg och glad, den känslan jag letar efter är den känsla jag har haft på andra hästar jag ridit, att detta känns så bra. På en provridning stävar jag inte efter att få hoppa högt eller rida två timmar för att lära känna hästen, det räcker med att få sitta på den i alla gångarter och framför allt få umgås i stallet. Ja men provridningen på Hassan kändes bara helt perfekt! Vi klickade direkt helt enkelt, kärlek vid första ögon kastet kan man lugnt säga. 
Det här med skolan, kompisar och ens andra fritid så får alla andra att det låter som att allt är så himla svårt men faktum är att det handlar om att man är mogen nog att planera och prioritera det man tycker är viktigast. Mina betyg och prestationen i skolan sjönk verkligen inte, visst att jag fick lite mindre tid att plugga men det störde inte mig ett dugg även fast man kan tro det. 
För jag skulle nog vilja säga att jag presterade bättre då. Mitt liv förändrades genom att vara såhääär tråkigt till såhäääääär roligt. Jag blev mycket gladare och tyckte livet var på tipp topp, såklart man då presterar bättre vad man än gör om man är glad. 
Att inte hinna med sin häst finns inte på världskartan för mig faktiskt, har man egen häst MÅSTE man veta att man hinner med. Då får man helt enkelt prioritera hästen såpass mycket att den och skolan går i första hand, annars kan det hjälpa med engagerade hästföräldrar också som kan hjälpa dig om du inte skulle hinna. 
Tyvärr försvinner tiden till kompisar för mig då, jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte alls är med kompisar ofta efter skolan. Vi träffas i skolan liksom och sedan är det hejdå tills nästa skoldag, så är det för mig. Jag försöker träffa kompisar på lov och helger istället eller så träffar jag vissa av mina vänner i stallet varje dag. Vissa hinner med kompisar jätte bra men jag är såpass intresserad av hästar och vill lägga ner tid i stallet, då får tyvärr mina kompisar lida av det. Men jag försöker träffa dom så ofta jag kan!! 
 
Om du har några mer frågor Klara så kan du gärna kontakta mig på min email [email protected] eller på facebook där jag heter Julia Axelsson så kan vi snacka mer om detta. Hoppas iallafall ändå att du fått lite mer svar på dina frågor. Kram på dig Klara ♥
 

Gissa vilken blogg som syns inför hela blogg.se?

 

Härliga tisdag

Musiken på och bloggfliken uppe, dags att inta dagens morgon blogg-mode haha. Lite senare än vanligt kanske men alltså hur skönt är det inte bara att sova tills man vaknar, ta en god frukost, lyssna på någon podcast och ta en härlig promenad i det fina vårvädret, helt underbart! :D 
 
Idag har jag egentligen inte så mycket planerat. Vädret strålar utomhus och det toppar verkligen humöret tycker jag, om en stund ska jag dra mig till stallet och rida Hassan. Har tänkt att rida lite i paddocken, mycket skritt och trav övningar. Vet en hel del nya övningar som jag tänkte testa nu, ganska lugnt men ändå känna igenom hela honom. Tänkte inte ta en massa galopp idag heller, mycket skritt och trav får det bli. Sedan tänkte jag även göra något jag inte gjort på riktigt länge, nämligen hälsa på min gamla shetlandsponny som står i stallet några minuter i från Hassan och ta en härlig promenad med honom, äntligen får jag pussa på han igen. 
Annars dra mig iväg till någon kompis eller åka in till stan och fika, jo men det får bli dagens plan tror jag! 
 
Nu ska jag svara på lite spännande bloggmejl, ta mig något riktigt gott att äta och skriva massvis med inlägg en halvtimme innan det väntas stallet i det fina vädret! 
 Känner mig typ såhär just nu, happy face, high on life och astaggad på precis allt.

Första lovdagen avklarad

Dags att sova efter en lång men lugn första dag på lovet, har roat mig med stallet och betat en fin och glad ponny i det fina vädret i gräset som annars vilat idag, datorn och bloggen samt varit och kollat på träning nu ikväll. En helbra dag utan några måsten, himla skönt må jag säga. Sov bort halva dagen och degade hela förmiddagen idag så imorgon ska jag ställa klockan så jag åtminstone är uppe vid tio och sedan påbörja dagen därifrån, håller tummarna för fint väder imorgon då en härlig dag väntas. 
Därför säger jag godnatt och hoppas ni alla haft en bra start på lovet, nu har vi resten av veckan kvar - kärlek till det ♥
 
Hassan och hans bestfriends i somras på betet, hur härligt?!? Lagom taggad till sommaren kan man ju lugnt säga.. fotograf: Anna Solvang.
 

Inspiration

 
 
 

Ni har väll inte glömt?

Ni har väll inte glömt den pågående frågestunden i temat Hassan, alltså där ni får skriva alla frågor ni har mellan himmel och jord om Hassan och jag kommer svara på alla era frågor och funderingar. Några få frågor till och alla svar kommer upp i en videoblogg i helgen. Passa på! Vad undrar NI om just min ponny? 

Ni hittar frågestunden HÄR!
 

Kan inte sätta ord på det, men det är speciellt..

Nu när jag skriver det här inlägget så droppar det ner tårar efter tårar för min kind. Inte sådana tårar för att jag var ledsen utan hur fruktansvärt glad jag är, glädjetårar så det skriker om det bara för en enda varelse som aldrig sagt ett ord till mig men som bara varit det bästa som hänt mig genom att bara var han. Nocona Hassan.. 

Han är speciell, väldigt speciell. Det är ingen ponny som man kan tävla varje helg och träna varje dag, det är ingen elitponny eller någon ponny att träna och prestera på topp med varje dag. Så funkar han inte och kommer aldrig att göra. Han är en ponny med mycket hjärta, mycket personlighet och mycket kärlek. Han behöver kärlek, han behöver få lunka runt i skogen dagar i sträck och få känna att livet äger för att kunna träna och tävla ibland. 
Jag har verkligen inte hjärta till att sitta varje dag och planera tävlingar inför 2014, jag kan bara inte med det. Men en sak jag kan göra, är att sitta varje dag och planera hur roliga ridpass vi har framför oss, hopp som dressyr som uteritter som mys stunder. Men vi behöver få vara vi. Det är det som allting handlar om. Jag vill inte sitta och veta att nu är det träning, nu måste han hoppa. Det är inte vi, inte för fem enda öre faktiskt. Vet ni vad som är vi? Två individer som delar så mycket kärlek och glädje, en människa, en häst, ett team som bara vill varandra väl.
 
Den ponnyn, den individen, det djuret och den varelsen är inte bara något utav det bästa som hänt mig, det är det bästa som har hänt mig. Han betyder allt för mig och han är allt man någonsin kan önska sig. Har jag honom så har jag varenda liten sak jag behöver på jordklotet, det räcker. Jag begär inget mer än att få äga han, få se han och få pussa på hans varma mule varje dag. Han är allt för mig och han är hela min värld. Att gå upp morgonen gör jag för en enda sak, att veta att jag varje dag har Hassan vid min sida. Inte någonting går före honom, ingen människa på jordklotet går före honom. Skolan och allt annat är skitsamma, sålänge han är lycklig. 
 
Vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva med ord hur mycket jag älskar den hästen eller hur mycket han betyder för mig, det går inte att förmedla genom varken ord, bilder eller text. Någonting är det, jag kan inte riktigt sätta ord på vad det är men en sak är säker, han är annorlundare än alla andra ponnysar. Just för att han är den han är, min livskraft. Ta vara på den ni älskar mest, det gör jag och det tänker jag göra i varje sekund, i varje minut, varje vecka, varje år och resten av livet.. Nocona Hassan, min alldeles egna diamant, en dybar sådan också.. jag älskar dig över allt annat på jorden, min enda favorit ♥
Det behövs bara en sak, en jävla massa kärlek. 
 

14 april 2014

Godmorgon på er ♥

Måndag, påsklov, sol och värme är nog så jag vill beskriva dagen. Det är hur varmt som helst ute och solen skiner, det är påsklov och jag är verkligen taggad på påsklovet. Idag ska jag först och främst ut till stallet, Hassan har sin vilodag idag såhär två dagar efter tävlingen. Han behöver det nu tror jag, jag ska ut och fixa alla stallsysslor och mysa en massa med honom, härlig kvalitétstid bara vi två, skönt och välbehövligt. Ikväll har jag egentligen träning men är fortfarande lite smått sjuk, eller förkyld och snuvig med andra ord och jag vill inte bli sämre då det går åt rätt håll. Ska iallafall åka ner och kolla på förmodligen! 
Eftersom jag har en hel del tid över ska jag försöka fixa ihop min lilla blogghörna bättre, tända lite ljus och ta något gott bredvid mig för att skriva en massor med inlägg så det räcker åt länge, har börjat få ihop en hel del tankar och inspiration nu. 
 
Har inte alls sovit gott i natt, många tårar rann nerför min kind igår kväll och jag låg länge och pratade ut med mamma. Har varit väldigt orolig det senaste över Hassan, han mår väldigt, väldigt bra nu och är förmodligen helt frisk och kry då han är som vanligt men någonting sitter fast i hjärtat. Kan inte beskriva det men jag hoppas för alla mina tummar och tår att mina tankar släpper snart.. för det är inte roligt att inte veta om sin häst har någon inre skada som inte gör ont eller som inte märks av, tänk om hästar kunde prata alltså. 
Nu ska jag sluta upp och oroa mig, jag tror bara jag behöver få spendera ett par timmar i stallet hos Hassan och se hur bra han mår för att rensa tankar och få pussa på hans mule..
Vi hörs under dagen, inlägg kommer!
 

Fullt upp

Har haft väldigt fullt upp nu i helgen, imorgon väntas första dagen av ett skönt påsklov på lite mer än en vecka. Helt underbart! Imorgon kommer uppdateringen rulla på som vanligt om inte ännu bättre pågrund av lovet, nu har vi släkten hemma hos oss och sitta vid datan vill jag inte då. 
Vi hörs imorgon igen, bättre, starkare och mer taggade ♥
 
 

Dagens pay and jump..

Pay and jumpen idag, jadu.. vad kan man säga? Han kändes så otroligt fin på framridningen och framhoppningen och första klassen, fick nått litet stopp i första klassen men han hoppade så fint. Andra klassen var jag mer än taggad tills jag kom in på banan, pressade över honom på ettan och tvåan och trean tog det tvärstopp. Det var inte så att han inte ville hoppa, han stog bara där och backade och kickade mot skänkeln, ville inte ens ta ett steg framåt. Pratade med domaren lite och han gav lite tips men det funkade inte. Jag hoppade av och utgick direkt, efter sa han sedan att jag kanske skulle kolla upp honom för att han inte såg fräsch ut i något av bakbenen.. Vet inte vad jag ska säga, vill bara att han ska må bra och vara frisk.. 
Efter när vi kommit hem gick jag en promenad med honom, stretchade ut alla benen ordentligt och kände igenom hela honom samt noga på benen, smörjde in han med liniment och satte på ett gosigt täcke. Hemma kändes han som vanligt igen, om jag och min familj har rätt så tror jag bara han kan ha varit lite stel och sträckt till sig lite efter första klassen. Ska rida som vanligt utan hoppning en vecka och sedan se men förhoppningsvis är han frisk och kry, kanske inte bara var hans dag. Vi får se, låter det gå en vecka eller två med ridning som vanligt om han känns bra och sedan tar vi förmodligen ändå ut en kiropraktor eller massör som bara kan känna igenom honom ändå, det är alltid bra att kolla hästen en gång om året. 
Får se då om han kanske har någon låsning eller stel någon stans! 
 
Men oavsett resultat så är han världsbäst ändå, är inte ett dugg besviken på honom. Kollar på det positiva att han hoppade väldigt bra på framridningen och första klassen. Nu står han med ett gott täcke, mat och myser. Imorgon får han massa mys och jag ska jogga han lite lugnt, min fina fina ponny ♥
Gammal bild från en grym hoppträning.
 

Time to start to live your life

Att sätta början på ett inlägg är väll det svåraste nästan så ni får stå ut med min dåliga början, men ärligt. Jag har funderat kring en sak, vart vill jag komma med livet? Vill jag blogga varje dag? Vill jag rida EM? Vill jag spendera mitt liv genom att ligga och dega i sängen dagarna ut? Jag har nog aldrig haft ett riktigt svar på den frågan.. Det ända jag vet är att jag tänker inte leva ett tråkigt liv, jag tänker inte ligga och dega hela dagarna, inte ha någon sport att längta till när jag kommer hem från skolan/jobbet. Mitt liv har aldrig gått till så och kommer aldrig göra. Jag gillar att alltid ha något att göra, jag gillar att komma hem, slänga i mig mat och spendera resten av dagen i stallet. Det finns inget bättre. Jag har alla chanser jag vill, det finns inget som säger att det är omöjligt att jag kommer hoppa EM en dag. Detta är mitt liv och jag kan göra vad jag vill med det. Jag bestämmer vad jag vill göra och det är jag som tar mitt liv ditt jag vill.
 
Alla möjligheter och chanser vi har att ta vara på borde vi ta. Vi kan inte vara bäst varje dag, prestera varje dag eller vara på bra humör. Det finns dagar alla kan ha humöret i botten och man vill bara gömma huvudet under kudden, det går inte att undvika. För ingen av oss har ett helt fläckfritt liv, hur mycket man än vill det. Men det jag vill komma till med detta inlägg är att vi alla borde ta vara på våra chanser i livet vi har och göra något jäkligt roligt när vi ändå kan. Oavsett möjligheter så kan vi alla bara göra en sak, göra vårat bästa och kämpa för dit man vill nå. Vill ni hoppa SM, så vem vet vad framtiden har att bjuda på? We only live once var det va, så ta din chans och gör det. Lev livet som om det vore din sista dag, släng i dig massa godis och skit i vikten. Ha kul och lev ditt liv, så låt oss leva grymt och välkomna livets liv. 
 
 

Stallet och p&j nästa

Godmorgon härliga lördag ♥ Idag har jag ett minst sagt bra lördag framför mig, är helt underbart och vakna upp av det Ä-N-T-L-I-G-E-N är påsklov, hur skönt egentligen?! När min kompis sa till mig efter skolan, "Julia, vi har för fasen lov nu" så ville jag helst skrika av glädje på bussen haha men jag skulle nog skämma ut mig rätt rejält då.. 
Men iallafall, om bara några minuter ska jag redan dra mig till stallet och fixa i ordning Hassan samt packa in sakerna i transporten innan vi beger oss till Vänersborg vid tolv, ska hoppa en pay and jump och köra två låga klasser. Är nöjd bara vi kommer runt helst med inga stopp men annars inte mer än två-tre stycken. Ni ser ju vilka låga förväntningar jag har men ni vet inte hur Hassan kan vara. 
 
Har nog ingen som kan filma eftersom min mobil är sönder men ska försöka få mamma till det ändå att filma med hennes mobil, pappas kvalité suger så det är inte heller någpn idè, annars hoppas jag kunna fota något litet. Är så himla taggad, det var ganska längesedan vi vart ute nu så nya tag och ny tävling. Let`s go! 
Ikväll blir en lugn myskväll med familjen, wonderful! Inlägg rullar under dagen också, ha en grym lördag och första dag på loooovet. 
 

Lastning och tips

Lastning. Vad är det egentligen? Ett sätt man kan skapa ett dåligt förtroende mellan sig och sin häst, ett sätt att tvinga sin häst till någonting? PRECIS det är det. 
 
När jag lastar Hassan som varit en svårlastad ponny så har jag och kommer aldrig använda mig av linor för att dra in hästen, långa spön över allt och rent ut sagt piska in hästen så att den går in för att undankomma smärta. 
Jag tror verkligen fler som har lastproblem borde slänga linor, spön och säga åt alla 20 personer som skriker på hästen och försöker få in den att gå där ifrån. Var du och din häst samt någon som kan stänga bommen. 
När Hassan då krånglade så vill automatiskt alla komma och hjälpa till med sina linor, vilket även hände flera gånger när många andra kom och band upp sina jäkla linor runt min egna ponny som jag bestämmer över. 
Tårarna forsade av att se dom ta tag i Hassan och dra in honom med linor, gap och skrik. Det är hemskt, så ska det verkligen inte vara.
Men jag som inte klarar sådant där gick och tog min häst ifrån dom och gick där ifrån på direkten, det var inte ens värt att lasta längre. Jag skulle träna bort problemet men så kommer folk och förstör, vad är problemet undrar jag då?
 
Jag försökte förklara att jag inte ville ha någon jäkla hjälp av dom eller deras metoder att tvinga in hästarna vilket många såklart blev otroligt sura över, men för mig spelade det ingen roll att dom var vuxna människor som hållt på längre än mig med ridsport, för det är min häst och det är jag som bestämmer och jag tolererar inte när någon tar tag och gör något illa med min ponny. USCH på det. 
 
Nu är det jag och min pappa som lastar Hassan, det har krävts mycket träning för att att milt träna bort problemet men det är så värt alla minuter, nu så går det inte för någon annan vuxen att lasta honom för han går inte in. Han litar på mig och han vet att jag inte kommer skada honom, han har skapat ett förtroende på mig och nu går han faktiskt in i transporten. Från att det tog tre timmar, till fem minuter på mindre än ett år.  Jag lovar dig, du behöver inte söka till ponnyakuten för att din häst inte går in i transporten för du kan lösa ditt problem med hjälp av en massa träning men framför allt, väldigt mycket kärlek. 
 
5 tips till att träna bort din hästs lastningsproblem: 

Ge inte din häst godis föräns den står helt inne i transporten. Hästar är smarta, dom vet att dom kan lura till sig godis genom att ta ett steg framåt men vänta tills hästen är inne, då vet den att den har gjort helt rätt. 
 
Använd ett grimskaft och kanske något spö för att rama in hästen. Testa att släng bort alla linor och alla spön, testa en mildare övertalning genom att sakta men säkert gå på två steg, backa ett steg, gå på tre steg, backa två steg, gå på fyra steg och backa tre tills hästen är inne. Då ger du den något att tänka på och aktiverar sig!
 
Stäng inte alltid bommen så fort hästen är inne, låt den stå en liten stund och prata samt ge den godis innan du stänger så att du vet att hästen inte slänger sig av direkt när den är på, det ska inte behövas en bomm. 
 
Om du märker att hästen backar något steg så ska DU fortsätta backa av den så att den inte backar eller springer av själv och börjar den krångla så börja om. Gå av och börja om, låt inte den krångla. Ta ett andetag och börja om istället för det blir bara värre av att fortsätta en dålig situation.
 
Bli aldrig arg och irretierad så det tas ut på hästen. Det var ett stort problem för mig då jag blev irriterad så fort han slutade lyssna men bara take a breath, andas och börja om. Efter mycket träning fick jag massa beröm över att jag höll mig så lugn, så DU som lastar hästen ska alltid vara lugn i alla situationer även fast folk runt omkring är stressade, bara du håller dig själv lugn blir hästen lugn. 

Alla dessa tips kanske inte funkar på just din häst, så inga kommentarer om att jag gör fel så och så men dom här tipsen har funkat för mig i alla lägen, kanske värt att testa? Men det viktigast är att ha ett band mellan sin häst om den stressar upp sig, låt det ta fyra timmar om det så behövs men lasta din häst lugnt och på ett milt sätt utan ryck och drag i hästen. Det kan krävas mycket träning men det ger mycket tillbaka med en häst som säkrat sitt självföretroende!
 

Bra torsdag för en gångs skull

Just nu sitter jag nere i soffan under en mysig filt och ska snart göra mig i ordning för att sova. Har stekt lite pannkakor nu på kvällen som jag direkt efter detta inlägg är klart ska äta med lite gott te. Himla mysigt ♥
Är så fruktansvärd glad för att det är sportlov efter morgondagens skola, helt sjukt vad fort tiden har gått men hur underbart med lov?! Har så mycket roligt planerat! 
Idag busade jag bara med Hassan i trädgårdshagen, trixade lite och sprang runt och busade, bara hade kul. Gick runt transporten några gånger också och han ville helst gå in haha. 
Imorgon väntas en hel dag med vänner och Hassan vilar, bra start på lovet. 
Har pluggat lite och tagit det lugnt annars idag vilket har varit väldigt skönt, nu ska jag äntligen snart sova och vara laddad för sista dagen innan lovet! Hoppas ni haft en bra dag och sov riktigt gott sedan, ni är grymma!
 
 

Dag 3 - något jag vill göra just nu

Åh ligga på en varm strand i något varmt land och gärna ha med mig Hassan dit så jag slipper sakna ihjäl mig, eller sitta och trimma massa fina ponnysar och Hassan på någon av Skånes underbara gårdar eller få ligga hemma och mysa under täcket framför en film, en fet ben&jerry och en massa godis och en mysig hund i famnen.. man hade ju varit gaaanska så high on life om det skulle hända ♥
 
En bild från när jag var i Spanien vid poolen och en bild på min lilla snygg ponny.
 

Take me back to this

Jag önskar verkligen att jag A-L-D-R-I-G skulle växa, jag saknar mer än någonting annat att så sitta på min fina prins. Gråta glädjetårar av lycka eller gråta tårar för hur dåligt ett ridpass kan ha gått, vi två har gått igenom allt man kan gå igenom med sin ponny, vilket glädjer mig att jag har fått hela sju år på hans rygg faktiskt. Ta vara på tiden med era ponnysar för någon gång tar det slut, hur mycket man än vill att det inte gör det. Min fina fina Fredman ♥ 
 

Thursday it is

Godmorgon på er! Idag är det torsdag och en förmodligen ganska tråkig dag, ännu sämre när jag vaknade och mådde lika dåligt som igår, hur mycket jag än hade behövt stanna hemma och vila måste jag till skolan och göra det sista nationella SO provet, kan hända att jag åker hem efter det provet direkt och skippar dagens resterande lektioner om jag mår sämre.. 
Även fast det är både är torsdag och jag mår lite halvdåligt och dessutom är det regnit och grått ute så måste jag ändå till stallet, eller måste och måste men jag vill i vilket fall som helst. Vill inte be mamma eller pappa fixa stallet idag, jag vill ha alla timmar på ryggen och alla timmar i stallet så då ska även stallet göras iordning samt ponnyn ridas. Mycket jobb för en halv sjukling, men jag och ligga och slappa utan att göra någonting är inget som passar ihop. 
Ikväll ska jag försöka ta det lugnt och hoppa ner i sängen tidigt och krya på mig, i helgen är det prio 1 att bli frisk. Det måste jag bara bli, har båda kalas och tävling och det missar jag inte. 
 
Nej nu måste jag dra mig en snabbis till skolan, hoppas ni får en bra dag och mår aningen bättre än mig iallafall! Massa pussar på pannan en torsdag som denna ♥
 
En söt mobilbild på Hassan innan ett pass förra veckan, cutie boy.
 

Man mår som man mår

Tänk vad hästar och frisk luft kan göra när man mår dåligt! Har under hela dagen sedan jag vaknade imorse mått väldigt dåligt, haft så himla ont i halsen, huvudet och varit allmänt hängig, är också väldigt trött och jag tror verkligen att skolan tar mycket energi, det tar på alla krafter med tusen prov och inlämingar om man säger så men jaja, man mår som man mår. Åkte ändå till skolan för att göra dom nationella provet, vilket förövrigt gick grymt bra äntligen. Toppade mitt trötta humör! 
Åkte även till fotbollsträningen efter skolan och kollade på samt stod lite i mål eftersom jag själv inte fick träna. 
Nu på kvällen fick det bli en sväng till stallet också, jag red Hassan en stund lösgörande i paddocken barbacka i mjukiskläder och duggreg men han var så himla duktig. Hela passet var grymt och han får en stor guldstjärna idag. Gjorde lite sluta, öppna, skänkelvikningar och flyttningar diagonalt snett igenom och han flyttade riktigt bra. Formen och trampet satt i alla gångarter nästan hela tiden. 
 
Eftersom jag mÅr som jag mår ska jag stänga av efter detta inlägget och sova, har ett nationellt prov imorgon med och jag måste till skolan och göra det känner jag, så vi får se om jag går hem efter nationella imorgon. Vi får se då. Nu vill jag bara vila upp mig så vi hörs mer imorgon, puss på er ♥
 
 

Svar om Hassan #del1

Hur länge har du ägt Hassan? Jag har haft honom hos mig sedan den 28 april 2013 men då hade jag honom på prov tills slutet på oktober, men dom sista dagarna i oktober 2013 blev jag ägare till min fina prins.
 
Dina mål med honom? Ha riktigt jäkla kul, jag vill inte hoppa höghus eller rida grandpri dressyr. För mig räcker det att bara få vara tillsammans! Men om man nu måste sätt upp lite mål så är det väll absolut att få upp hans självförtroende i hoppningen. Inom tävlingarna får det nog bli att 2014 starta LB dressyr och gärna LD och kanske någon LD+5 hoppning. 

Vad är han för ras? Han är i sitt ursprung en appaloosa ponny, men när han kom till Sverige fanns det inte registrerat så han fick övergå och bli en svensk ridponny, vilket även står på TDB och det svenska passet. Men han är egentligen en ur fin appaloosa!

Vem ägde honom innan? Moa Lohne, världens absolut bästa tjej, helt klart. 
 
Hur högt har han tävlat? Någon lätt fälttävlan, LC hoppning och LB dressyr. 

Hur gammal är han? Han är 16 år just nu!

Hur länge har du haft honom exakt? Sedan den 28 april 2013, vilket blir ett år om bara några dagar. Men ska jag vara exakt så har jag haft honom i ett år om 18 dagar tror jag det blir. Ett helt år snart med min fina, underbart.

3 egenskaper du älskar hos honom? Att han alltid vill en väl, att han alltid, varje dag vill mysa och pussas. Hans hoppteknik.. helt ärligt så går det inte tre, jag älskar hela honom så himla mycket.

Vad fastnade du för vid provridningen? Hans sätt att vara på, att han det första han gjorde körde in huvudet under armhålan för att mysa. Den farten och fläkten han bjöd på i full galopp i skogen och hur fint han gick i dressyren.. det kommer komma ett inlägg om detta också, men han var bara perfekt med allting.
 
Vad är det allra bästa med honom? Hela han, det går inte att välja ut någonting. Hans mysiga sätt att vara, hans grymma hoppteknik och hans vilja.. åh den frågan var svår faktiskt!

Har han någon mindre bra egenskap? Det får nog bli det att han tyvärr är väldigt tittig på hinder och är såhääär rädd för titthinder vissa dagar. Sedan hans dåliga självföretroende i hoppningen, men alla hästar har baksidor, även Hassan. 

Hur stor är han? En liten D-ponny på 1,43 cm i MH.

Har han någongång varit sjuk eller allvarligt skadad? Nej, det är en av sakerna som är det bästa med honom. Under tiden den gamla ägaren hade honom var han nästintill ALDRIG sjuk eller skadad på något sätt. Han har alltid varit väldigt frisk och kry så nej, det har han inte.

Varför är han så söt? Hihi jag håller med, det är han verkligen. Min söta kille!
 
 

Smått ångest

Nu sitter jag och pluggar lite inför nationella proven imorgon, har en seriös ångest över morgondagens prov.. faktiskt. Eftersom det staplar av i ämnet geografi vilket är mitt enda väldigt svaga ämne i SO:n känns det sådär när jag inte kan alls mycket, det får gå som det går helt enkelt.. 
Red även Hassan förut med min vanliga sadel och han var precis som vanligt igen, vilket betyder att han inte var skadad, dressyr sadeln låg nog bara fel helt enkelt! Idag red jag lite lösgörande i paddocken en stund innan jag och Louise red ut till sandvägen en sväng efter och rejsade hela långa sandvägen, Hassan blev så himla glad och taggad! Red med det bettlösa hela passet idag igen och han gick så himla fint från början till slut, väldigt nöjd över min pojk idag ♥
Har inte gjort så mycket mer idag då jag gick en lång skoldag, men nu väntas bara korta underbara dagar och sedan även lov på fredag, det är bokstavligtalat så jävla skönt. Jo, justeja! Jag har pajat min mobil igen hehe, så just nu funkar den in alls vilket betyder att ni inte kan nå mig på snapchat, instagram eller sms för er som känner mig, eller ringa för den delen. Men nästa vecka får jag min nya iphone5 s så vi får stå ut en liten ynka vecka!
 
Ska sova nu så jag kan vakna aningen pigg och glad till nationella imorgon, behöver lite peppning och go sömn så jag laddar upp. Sov bäst girls & boys!
 
Åh vad jag älskar denna bilden på mig och Hassan i somras, lycka är bara förnamnet.
 

Instagram

@julialinneaaxelsson
Jag är privat, men begär att få följa så accepterar jag alla er ändå!

Ett urval av lite bilder från min instagram.
 

Åttondeapriltjugohundrafjorton

Godmorgon! Har ni sovit gott? Det har verkligen jag, dock när jag skulle gå upp förut var jag bokstavligtalat död, ville helst lägga huvudet under täcket och sova några timmar till.. men, nu är det tisdag och skolan väntas med dessutom en lång skoldag. Är hemma strax före fyra och då ska jag bara hem och vända innan jag drar mig ut till stallet. Allting ska fixas och Hassan kommer få ridas ut, förmodligen. Har inte riktigt bestämt mig än men något åt det hållet, eller så tränar vi lite lydnad och NH från marken. Vi får helt enkelt se senare! 
Ikväll ska jag plugga resterande tiden och försöka få till lite inlägg, även fast jag har väldigt mycket att göra just nu vill jag ändå få bloggen uppdaterad med någorlunda bra inlägg iallafall. 
 
Hoppas jag att ni får en riktigt grym tisdag! Vad ska ni göra idag? Hopp eller dressyr träning, plugga, rida sina hästar? Tell me! ♥
 
 

Efter framgång kommer motgång igen

Puuhh, nu, sent på kvällen har jag först tid att få skriva lite här. Jag har verkligen haft fullt upp hela dagen och gjort saker i non stop, Hassan reds och jag tränade på kvällen. Tyvärr har jag väldigt mycket att göra och bloggen får lida med dålig uppdatering vissa dagar, en av dagarna vart idag. 
I stallet fick Hassan gå ett dressyrpass på det bettlösa och jag vet inte vad jag ska säga, det gick skit dåligt rakt igenom. Var mest orolig att han har ont på något ställe då han bara tjurade ihop och la öronen bakåt så fort jag skulle fatta galopp. Sedan var han båda ofokuserad och lite stel i nacken och benen, väldigt trött och slö fast ändå pigg. Han kändes i vilket fall som helst inte bra, jag red med dressyr sadeln vilket jag inte gjort på länge och tyvärr tror jag att den ligger fel på honom eftersom han bara tjurade när jag la på skänkeln vilket han aldrig gjort med min vanliga sadel. Men jag tror bara han hade en dålig dag, vi får se imorgon hur han är men som tur är var han glad och pigg som vanligt när jag promenerade av honom. Men vi tar nya tag, det kan inte alltid gå bra! Men jag älskar honom lika mycket ändå, mitt älskade hjärta ♥
När jag tränade var det tufft men väldigt bra, grymt. 
 
En seg måndag med ett aningen sämre ridpass men ändå avslutade kvällen ganska bra. Nu måste jag verkligen släcka ner för idag så hörs vi mer imorgon med lite mer inlägg. Godnatt!
 

Hassan v.15

Måndag: Lösgörande dressyr
Tisdag: Osäkert änsålänge
Onsdag: Tömkörning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Promenad
Söndag: Tävling/pay & jump i Vänersborg!
 
En förmodligen ganska lugn vecka för Hassan men det behövs ibland också. Det ända som är lite krävande är väll pay & jumpen på söndag, taggade är vi!
 

This is my way to do it

Nu har jag och pappa pillat och fixat lite på mitt ena träns och gjort om det till bettlöst, det är inget som är gjort på något proffs sätt men det funkar bra tills jag köper in något annat alternativ utan bett. Väldigt roligt att min pappa är såpass inne i det här och vill hjälpa mig att göra det jag vill med att sluta rida lika ofta med bett. Det hjälper en verkligen att ha föräldrar som gillar ens inställning för hästen, tack! 
 
Att rida på skarpa bett hjälptyglar som inte ens behövs på vissa hästar gör ont att se i hjärtat.. 
Jag mår dåligt över att veta att jag själv använt bett på ett sätt som att få ner hästen i form, det känns fruktansvärt att veta men det är så himla skönt att slippa det. Ett starkt band med en bra relation, harmoni och ett ekipage som litar på varandra med glädje och lycka och framför allt som sprudlar ut kärlek mellan varandra är verkligen underbart att se, slippa tvinga fram hästen till att den ska kröka på nacken som vissa strävar efter med bett är så jag vill ha det. 
 
Men jag kritiserar inte någon för hur andra rider eller hanterar sina hästar, jag rider och hanterar min häst såhär och ni på erat sätt. Jag säger inte att alla behöver tycka, tänka eller göra som mig men det är värt att tänka på. Om ni rider med aningen skarpare bett eller tävlar höga klasser med hjälptyglar så rör det inte mig, alla gör precis som dom vill och jag kan inte säga att något är fel eller rätt för just den hästen. Men för MIN häst, så är det här det rätta sättet att hantera och rida på, tycker jag. Så kom inte och säga sedan efter att jag klandrar er som rider med bett, för det gör jag inte och alla gör som dom vill. Jag gör som jag vill och ni gör som ni vill, så är det och sånt är livet. Alla tycker och tänker inte lika i allting. Så jag smutskastar INGEN för att den rider med bett eller inte, det är ens eget val.
Det finns säkert många som har ett starkt och bra band med harmoni, fast man rider den klassiska ridningen med bett. 
 
Jag vill verkligen inte rida med våld och tvång som vissa säger, jag vill skapa en frihetskänsla mellan häst och ryttare och efter att fått mycket tips av duktiga tjejer som håller på med just detta, natural horsemanship så är jag och Hassan på god väg. Han har alltid lyssnat bra och alltid följt en på pricken om han går löser, vilket såklart påverkar utvecklingen då han har lätt att lära sig nya saker!
 
Bara för att jag nu inte rider med bett som jag gjorde förut så betyder inte det att jag slänger bort alla mina schabrak, sadeln eller alla mina bling bling benskydd eller alla mina tankar kring tävlingar år.. jag kommer inte rida annorlundare än vanligt, jag rider och hanterar min häst på precis samma sätt som förut, förutom att jag inte stoppar bett i munnen på min häst varje dag eller använder mig av tvång i hanteringar, alltså med andra ord inte dra in honom i transporten eller dra honom framåt. Mild övertalning istället för att tvinga sin häst tycker jag fungerar mycket bättre. 
Och det ända är att jag på tävling eller träning, kommer rida med milda hjälper och inte få min häst "ner i form" genom att ta lite i bettet. Det är ingen som på tävling kan kritisera mig för att jag rider ihop den rätta formen eller svänger och styr hästen mot ett hinder, för att jag inte rent ut sagt, drar i tyglarna dit jag vill få hästen. Man kan ha sträckta tyglar men rida hästen med sätet och skänkeln istället för att styra med tyglar och bett. Och jag kommer snart efter mycket jobb, på hoppträning förhoppningsvis rida med mitt bettlösa träns och funkar det, så får han göra det han tycker är kul. Att hoppa men samtidigt slippa bettet, underbart om den lösningen fungerar. 
Man kan rida helt vanligt som jag gör, bara att man rider med sin vanliga utrustning men tar bort bettet och som jag, inget våld eller tvång.
 
Men huvudsaken är att min häst mår bra, han har alltid mått bra men jag vet att han mår ännu lite bättre när han slipper bettet så ofta som jag red på det förut. Jag älskar verkligen Hassan otroligt mycket, han betyder mer än allt för mig och jag vill att han ska få vara lycklig. Det är han och det är det som räknas, ingen kan övertala mig om något annat för sålänge Hassan är lycklig, är jag lycklig. PUNKT.
 
 
 

Ett försök till en bra söndag

Godmorgon fina ni ♥ Eller det kanske inte passar att säga godmorgon när klockan är strax före tolv? Jag vet inte riktigt, haha. Men idag är det söndag vilket känns lite halv tråkigt faktiskt, gillar verkligen inte söndagar och hur många som än skriver att man ska skippa söndagsångesten så går det bara inte, hehe. 
I vilket fall som helst så ska jag och Hassan rida ut med Lova och hennes ponny Capri i stallet, idag tror jag han får gå på det hemgjorda bettlösa tränset igen då repgrimman är så knasig! Men det är iallafall bettlöst. 
Vi rider nog en lång och härliga tur och galopperar en massa, så himla härligt. 
Ikväll ska jag ladda inför veckan, skriva lite inlägg till er och mysa till det ordentligt. En bra söndag trots allt! 
 
Vi hörs såklart under dagen, det kommer bland annat upp ett långt inlägg om allt som ändrats nu. Håll koll, ha en jättebra söndag vänner!
 
En bild från instagram på min lilla mys ponny i ridhuset, sååå söt är han.
 

Such an amazing day

Hej på er! Idag har jag haft en minst sagt härlig lördag, helt klart. I förmiddags red jag ut Hassan med pappa gåendes brevid, vi pillade och fixade en hel del med ett av mina träns och fick tillslut till det att bli ett bettlöst alternativ sålänge tills vi köpt ett nytt, det funkade jättebra och Hassan var superduktig! Massa härlig galopp och trav i skogen och han lyssnade väldigt bra, min duktiga kille. 
Spelade även match i Grästorp vid fyra tiden och det blev vinst igen, grymma tjejer. 
 
Kvällen fick spenderas i soffan med datorn i knät och skrivit lite inlägget, imorgon kommer ett långt och känslosamt inlägg om vad som pågår med Hassan.. läs det säger jag bara, även lite andra smaskiga. Kollat på tv, datorn i knät och mobilen brevid mig så nu är det hög dags att lägga ifrån mig datorn och mobilen och ändå vara lite social innan jag somnar. En väldigt bra lördag, imorgon väntas en härlig söndag! Tack för massa fina kommentarer och bra statistik idag och tack till alla som gör det så roligt att leva på denna underbara jord, guldstjärnor till alla er! Godnatt ♥
 
Den nya tillfälliga headern tills min design kommer, lite snyggare än den andra skulle jag nog säga! 
 

Ställ frågor om Hassan!

Nu tänkte jag att eftersom det vart så länge sedan jag haft en frågestund så var det på god tid, men den här gången så är det en frågestund som kretsar kring Hassan. Ni kan fråga hur mycket ni vill och jag kommer svara på alla era frågor om Hassan, nu får ni chansen att veta något ni alltid undrat om Hassan! 
 
 

Det här knäckte mig..

Det HÄR inlägget knäckte mig totalt, nu har jag insett vad vi egentligen gör med våra hästar med bett i munnen, det här är så fruktansvärt fruktansvärt hemskt på forskning med bett. Vissa kommer kolla på inlägget och strunta i att läsa för att det är för långt och allt sådant, men snälla snälla allihopa, jag ber er på mina bara ben att läsa inlägget. Jag var gråtfärdig.. 
Läs det och tänk efter, alla gånger ni använt bett och tagit i tyglarna för hårt eller alla gånger man satt på skarpa bett och dragit i tyglarna. 
Det här förändrar mycket, nu ska ett bettlöst träns köpas in och användas flitigt och dom gånger jag kommer använda bett kommer jag nästintill skaka av försiktighet. TACK Tuuli och Lina!
 

Några bloggar i min smak

DENNA bloggen är helt grym som dessutom inspirerar och motiverar mig något otroligt till att tänka om. Man kan nog kalla bloggen för vad som helst men något men inriktning NH /Natural horsemanship. Jag tror många kommer eller redan gillar denna bloggen. Fin design, ur goa tjejer och fina ponnysar. En blogg i min smak som faller mig perfekt!
 
Även den HÄR fina bloggen, två fina och undebara kompisar till mig som alltid peppar en och skriver fina kommentarer till mig, den bloggen är en sådan perfekt blogg i mina ögon. Fin design, ur söta ponnysar och tjejerna så himla snälla och goa, kika in och ni lär inte ångra er! 
 
Den HÄR bloggen också, som bloggaren är väldigt snäll mot mig. Peppar mig alltid en massa att fortsätta kämpa vilket jag är tacksam för! En ganska stilren men fin header och även design, en häst som är hur otroligt söt som helst och somsagt en väldigt snäll person! Kika in och se vem det är, kanske någon av dina nya bloggar att läsa?
 
Sist men inte minst kan vi ta den HÄR bloggen som drivs av min grymma vän som tidigare bloggat på HorseWorld men fått sådana underbara möjligheter och driver nu en blogg som är en dag gammal, men fortfarande hel bäst på alla sätt och vis. Designen är mumma, ponnyn hon rider är nog en av dom sötaste jag sett och såklart henne. Helt grym, en blogg som jag tror kommer bli din favoritblogg också, som den är min!
 
 

Godmorgon härliga lördag

Godmorgon härliga lördag ♥ Nu är det äntligen helg, äntligen lördag och äntligen slippa skolan för någon dag! Nu har jag precis ätit och startat upp min dator, dags för att blogga lite inför dagen och läsa era grymma bloggar. Om en stund ska jag åka till stallet, då ska Hassan ridas och stallet göras iordning. Har inte riktigt bestämt mig vart jag ska rida, men förmodligen rids han ut iallafall, bettlöst. 
I eftermiddag vid tre drar vi oss mot Grästorp, då ska en match spelas med fotbollen mot Gauthiod. Taggad är bara förnamnet, nu kör vi!! 
 
Har inte så mycket mer att berätta, vill önska er att ni också får en grymt härlig lördag och gör sådant ni verkligen gillar. Kika in på bloggen regelbundet idag, det kommer en förhoppningsvis väldigt bra uppdatering idag. Tack för ni läser, snart kommer en helt ny design också, håll ut! Nu gör vi lördagen till något bra!
 

Vilken dag

PUH! Nu, klockan halv tio är jag hemma i soffan igen. Imorse åkte jag vid halv åtta och hemma och nere under filten först nu. När jag säger att det blev 11 timmar i stallet med massor med jobb förstår ni nog att mina ögonlock känns tunga nu. Men dagen har varit riktigt underbar, att få arbeta men ändå se hästarna runt omkring sig i den härliga vårsolen i hagarna var bara mer än mysigt! Det har varit väldigt hårt jobb, men så himla himla kul. Skulle vilja berätta allt vi gjorde men det skulle bli för långt, men kul var det verkligen! 
 
Efter vi vart klara i stallet red jag Hassan och idag reds han i repgrimman, alltså bettlöst. Skrittade ut med Louise och klättrade lite innan jag red lite i ridhuset, vill få honom att lyssna på mig, min röst och mina hjälper utan att behöva röra tyglarna. Så jag jobbade mycket lydnad i skritt och lät vikten och rösten styra. Det funkade super och han lyssnade jättebra! Ska fortsätta öva på detta så jag tillslut kan rida helt löst och bara prata och luta mig lite. Duktiga ponny, idag var han bara för duktig och så himla mysig ♥
Nu sitter jag framför tv:en, bloggar och en skål med godis framför mig. En perfekt avslutning på dagen! Undra hur länge jag orkar hålla uppe ögonen till? Vi får se helt enkelt, jag är så trött alltså. Hoppas ni haft en BRA fredag, nu väntas en minst lika bra helg!
 
Hassan idag innan ridpasset ↓
 

TACK underbara ni!

Jag har fått väldigt mycket respons på mina senaste åsiktsinlägg, men även på alla andra vanliga inlägg, vilket såklart är väldigt roligt. Det känns så kul att skriva här med alla era underbara kommentar och just nu den grymma statistiken som även igår blev besöksrekord. Nu är jag verkligen back on track i bloggvärlden igen! Har inte hunnit svara på alla era fina, underbara kommenterar men även fast jag inte svarat personligt på era kommentarer så vill jag bara tacka och buga! Ni är grymma läsare på den här bloggen och fortsätt som ni gör! 
Snart kommer även en grym bloggtävling igen som jag hoppas ni kommer gilla. Ni har verkligen motiverat och inspirarerat mig till att fortsätta med det här nu och det känns extra kul. 
Ni är bäst friends, keep going ♥
 

Dag 2 - En bild på min häst + 10 fakta

...Han heter Nocona Hassan (för er som inte visste, haha)
... Han är tittig på hinder
.... Det finns inget roligare än att hoppa i terrängen enligt honom! 
.... Han kräver otroligt mycket och det är inte många som vågar rida honom, man behöver vara rejält modig, speciellt i hoppningen
.... I stallet är det Hassan och hans flickvän aka stoet Capri i boxen bredvid som bestämmer överallt
....Han har stått på Örnsköldsviks ridskola för många många år sedan
.... Han är en riktigt enmans häst och vill gärna ha en och samma ryttare! 
.... Får han racea i skogen så tar han alltid chansen och gör det med glädje
.... Han är tävlad P70 i terräng, LC hoppning och LB dressyr, alltså har han testat på det mesta!
.... Även fast han är 16 år så är han helt galet pigg!
 
 

Stalldag it is

Vet ni vilken grym dag jag har idag som väntas? Om bara några minuter ska jag dra mig till stallet faktiskt, ovanligt att höra på morgonen kanske men idag har jag prao i skolan hela dagen och därför praktisterar jag där Hassan står uppstallad. Det kommer bli hur härligt som helst att få andas och jobba med hästar hela dagen! Vid åtta, om en halvtimme ska alla 25 hästar släppas ut och fodras och under dagen väntas lite annat jobb innan hästarna ska in vid fyra och fodras, sedan någon gång på någon paus under dagen ska jag passa på att rida Hassan. Förmodligen får det bli dressyr + lite uteritt. 
Ikväll väntas ännu mer häst, då ska allt annat i stallet göras klart hos Hassan och kanske hjälpa till och kvällsfodra. Stalldag it is, verkligen! 
Så idag spenderas timme efter timme i stallet, hur härligt som helst. En grym fredag och uppdatering kommer under dagen! 
Nu kickar vi denna dagen! 
Louise och hennes mamma kommer och hämtar mig om bara några få minuter då Louise också står där med sin ponny och har prao också eftersom hon går i min klass, så hästar, Louise och frisk luft - love this ♥ 
Live uppdatering och inställda kommer under dagen!
 

Dag 1 - En bild på mig + 10 fakta

Jag tycker om djur väldigt mycket, även fast det är en orm, en mygga eller en geting så är jag väldigt mån om alla djurs hälsa. Hade velat att många fler bryr sig om djur och respekterar att dom har ett precis lika värdefullt liv som vi människor har, same same but different. 
 
Att tävla, träna och prestera på toppnivå funkar inte för mig. Jag gillar att spendera mysiga uteritter i skogen framför att trimma till en tävling. Frihet, känsla och LYCKLIGHET är mycket viktigare än att tävla. Önskar fler kunde få upp ögonen för det här med att skapa känsla och förtroende för hästen istället för alla dessa tävlingar varje helg. 
 
Blogga har alltid varit något jag tycker är kul, men det senaste är inte topplistor, statistik och HorseSpot med en massa samarbeten det viktigaste. Det som är viktigast för mig är att ha kul, kunna dela med sig av sitt liv för att kunna kolla tillbaka på det om några år och se min utveckling. DET är något jag tycker är mycket roligare än att blogga på elit nivå. 
 
Jag oroar mig alltid för mycket, både när det gäller skolan, hästarna eller vad som helst. Om jag glömt att läsa på en text till ett prov får jag bokstavligtalat, panik. Ibland kan jag få för mig att jag glömt stänga boxen till Hassan så vi är tvugna att vända för att kolla då jag aldrig skulle kunna sluta tänka på det annars. Paniken som uppstår, haha!! 
 
Jag har verkligen fått upp ögonen för dressyr ännu mer! Förut var det BARA hoppning i huvudet på mig, ville inget annat än att tävla hoppning på toppnivå. Nu känner jag ett stort intresse för dressyren också och tycker det är minst lika kul, vi ska även debutera lokal dressyr om några veckor och förhoppningsvis tävla en del dressyr i år. Kul om något!!
 
Jag hatar att vara en soffpotatis, jag vill alltid vara igång med något nytt. Att alltid behöva ha någonting att göra ständigt och vara igång passar mig, spenderar hellre mina kvällar att jobba och vara i stallet än hemma i soffan. 
 
Det är underbart att jag har fått "träffa" så mycket nya kompisar på internet, alla olika bloggare, hästbloggare som vardagsbloggare. Även fast jag aldrig har träffat dom flesta är jag bra kompis med massa bloggare, Sanna Bäckström, Wilma Fur, Ida Woxlin, Ella Palmqvist, Cornelia Höglund och alla dessa fina vänner. Ni är bäst tjejer, även fast vi aldrig träffats!
 
 Att träna utanför ridningen är väldigt viktigt för mig och dessutom väldigt väldigt roligt. Att slänga på sig träningsskorna på kvällen och stoppa lurarna i öronen för några kilometer löp är helt underbart, likaså en promenad, powerwalk eller gym. Eftersom jag bryr mig om hur jag se ut är träning ett bra alternativ att få den kroppen jag vill ha, inte alls för att jag tycker att jag är tjock utan helt tvärtom, jag vill helt enkelt bara hålla igång kroppen och mig själv. 
 
Jag började rida kontinuerligt redan när jag var sex år gammal, då fick jag min första shetlandsponny Fredman som jag sedan red och utvecklade till en ganska bra nivå för en shettis. Han var så underbar! Sedan satt jag på en häst redan när jag var ett år, det har alltid varit min största intresse. 
 
 
 
 

Never give up on your dreams until you one day are standing there, and living your dream

Sluta tro att du är något, lek inte känd, bara för att hästen gick bra idag behöver ni inte vara bäst. Miljoner ord sägs varenda dag om hur dåliga alla är och vad fasen är målet med det? Vart vill man komma egentligen? 
Det är tydligen förbjudet att drömma om något idag eller överhuvudtaget sätta upp mål, då blir man smutskastad som aldrig förr. Varför är det så? Varför får man inte drömma om att tävla SM utan att folk är där för att berätta att det inte är någon ide att drömma, för du kommer ju ändå aldrig nå den drömmen. 
 
Det finns ingenting i hela världen som är omöjligt, det kan krävas år av slit, år av kämpande och år av tårar och glädje men det är  I N T E  omöjligt. Hur många gånger än någon har sagt att du aldrig kommer klara att tävla SM så är det inget att tro på över huvudtaget. 
 
Idag står jag här med fötterna på jorden och jag vet att jag utvecklats. För sju år sedan var min största dröm att få en helt egen häst att också få tävla med, att få ha roligt med och att göra något riktigt riktigt kul med. Hur många tårar som har runnit nerför mina kinder under tiden går inte att räkna till. Tydligen skulle jag "aldrig" klara av att rida Fredman, min gamla shetlandsponny, ordentligt. Hur många frågor jag fått som löd precis såhär, "ska du inte sluta snart, varför fortsätter du?" Och dom orden fick mig att vilja ännu mer. 
 
Sju år senare står jag idag, med min alldeles egna ponny som jag tävlar, precis drömmen jag hade för sju år sedan är uppfylld och det är den drömmen jag lever idag och dessutom så tränade jag och Fredman så hårt att vi våran sista tävling tog hem segern. Vad var det som inte skulle gå sa ni?
 
Om det är någon som någonsin säger att du aldrig kommer klara det så är det bara att köra rakt över dom, vänd huvudet och fortsätt framåt för vet ni vad? ALLTING går, det ända som krävs är lite målmedvetenhet och en jäkla massa vilja och kämparglöd, då slår jag vad om att dina år av slit och kämpande kommer löna sig. Ge aldrig upp och säg inte att något "aldrig" kommer att hända, det trodde jag också, tills jag idag har min egna häst. Det krävs kämpande men det GÅR!
 Min egna fina Nocona Hassan, som jag slitit för i sju år att få.
"Never give up your dreams until you one day are standing there, and living your dream"
 

En dag närmare helg

Äntligen torsdag för det är en dag närmare helg och fredag! Men själv har jag dock ingen direkt rolig torsdag, skola fram tills halv tre och väl hemma från skolan sedan väntas en hel del plugg. Har båda engelska, en lång idrott uppsats att göra klart och svenska och det roliga är att allt ska in imorgon, så det är bara att börja. 
Någon gång tar jag en paus och skriver lite inlägg till er också! 
Hassan har gått båda hoppträning i tisdags och igår joggades han så idag är det hans vilodag. Då ska bara stallet fixas i ordning lite snabbt! Som ni märker har jag ingen vidare torsdag, men jag ska försöka göra den så bra som möjligt iallafall. Va positiv och glad så kommer ni långt! 
 
Ha en bra dag alla fina bloggläsare och tack för gårdagens besöksrekord, så kul att vi är påväg tillbaka igen! Pussa eran ponny eller häst extra mycket idag, krama om era kompisar och säg något fint. Skicka iväg ett snällt sms eller gå fram och säg hej till den som sitter själv och jag lovar, du kommer göra någons dag!
 
 
 

Ännu en bra onsdag är över

Hemma från stallet och har precis ätit lite, tagit en varm dusch och gjort mig helt klar inför kvällen. Nu ligger jag nere under täcket i sängen med lite bloggar uppe på olika flikar och såklart här för att kunna blogga till er. 
Som ni förmodligen såg, så joggade jag Hassan i paddocken idag i det fina vädret även fast klockan var närmare åtta. En lång framskrittning och därefter travade jag han i en lång form och flyttade, serpentiner för att lösgöra. Jobbade igenom honom också lite i galoppen, men annars blev resten trav. Han lyssnade bra och gick fint så jag är nöjd. Imorgon får han vila, det förtjänar han! 
 
Har haft en bra dag förövrigt med en tidig skoldag och det är ju alltid skönt, tänkte faktiskt snart sova då jag redan har skrivit en del inlägg så det räcker och hur skönt är det inte att sova redan vid tio, då lär jag ju vakna pigg och glad imorgon. Det låter ganska bra faktiskt så vi hörs helt enkelt mer imorgon, sov gott! Men innan ni går vill jag tacka er för statistiken idag, nu är vi verkligen påväg uppåt igen efter en liten blogg-svacka och jag tackar och bugar för att ni läser och kommenterar så flitigt, ni äger. 
 
Sötis ponnyn idag efter dagens ridpass sådär på kvällstvisten ♥

Bilden säger det mesta




20 dagars listan

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta.
Dag 2 – En bild på min häst + 10 fakta.
Dag 3 – Något jag vill göra just nu.
Dag 4 – Mitt bästa träningstips.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat.
Dag 6 – Typ av hästar jag gillar.
Dag 7 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 8 – En bild från idag.
Dag 9 – En bild på mitt favoritställe.
Dag 10 – En bild tagen för 1 år sedan.
Dag 11 – En bild tagen för 2 år sedan.
Dag 12 – En bild tagen för 3 år sedan.
Dag 13 – Min bästa tävling.
Dag 14 – 10 minnesvärda händelser.
Dag 15 – 10 saker om min dröm-framtid.
Dag 16 – En favoritkänsla.
Dag 17 – En låt som får mig att gråta.
Dag 18 – Min drömhäst.
Dag 19 – Vad jag inte klarar mig utan.
Dag 20 – En enda önskan.
 
Nu har jag bestämt mig för att anstränga mig och göra en sådan här "lista" så att säga i hela 20 dagar. Lat som jag är kommer jag säkert glömma ett antal dagar, men alla 20 inlägg ska upp. Imorgon börjar jag och förhoppningsvis kommer det komma upp minst varann dag. Vill inte att hela bloggen ska innehålla detta så det blir nog en varann dag. Let`s start it!
 
 

Det finaste jag någonsin sett på oss

Jag finner inga ord på hur fin denna filmen är, jag blir helt tårögd när jag kollar på den här filmen, jag har inte riktigt insett hur fantastisk denna ponny faktiskt är, det är helt sjukt. Mitt lilla hjärta, så oerhört stolt ägare till honom och jag älskar han så många miljoner gånger så det inte går att räkna till. Denna ponnyn är bara min, ingen annans, BARA min och förstår ni hur glad jag är för det egentligen.. Vad tycker ni? Är den inte grymt gjort och är den inte grymt fin? Den om något, sprider SÅ mycket kärlek mellan oss två, DÄR ser ni något som tyder på hur mycket vi litar på varandra! Jag säger det igen, jag älskar dig, min jordklotsfavorit ♥

 
 
 
 

Andraapriltvåtusenfjorton

Godmorgon på er! Mår ni bra? Det gör verkligen jag, jag lever fortfarande efter gårdagens känsla från hoppträningen, bästa ponnyn. Livet leker verkligen just nu, allt är perfekt. Det säger jag inte för att skryta utan för att jag verkligen är glad och tacksam. 
Idag går jag en kort skoldag tills halv två, efter det ska jag träna vid fem. Löpträning + en timme fotboll, jobbigt men kul. Lite senare ikväll ska jag dra mig till stallet för att jogga Hassan, lugnt för att få jogga bort eventuell träningsvärk. Förmodligen blir det bara 30-40 minuter idag då han inte ska gå hårt. 
Sen är det plugg som gäller resten av kvällen, måste ta tag i veckans läxor idag. 
 
Hoppas ni har det bra och är beredd för att göra detta till den bästa dagen på veckan, gör något ni tycker om och njut av vardagen och sprid glädje till alla, gå med ett leende och säg något fint till någon. Det kan göra en persons dag! Ha en grym onsdag ♥
Gammal bild på sötis ponnyn.

Efter motgång kommer grymma framgångar

Idag levererade min fina fina Hassan till yttersta kvalité. Han har ALDRIG hoppat såhär fint som han gjorde idag, allt bara flöt på och han hoppade allt i alla lägen nästan, bana med kluriga svängar, aningen höga hinder och lite olika kombinationer och linjer men han fixar det. 
Efter mycket motgång i hoppningen har det den senaste tiden gått uppåt och idag ramlade stenen ner så att säga och allting släppte. 
Han hoppade upp sig väldigt bra och jag fick med mig honom fint över hindret, han kunde reglera sina egna avstånd bättre idag. Arbetade mycket med bommar i början och hoppade över bommar massa olika banor för att få lydnad på hästen. Sedan hoppade vi samma bana ett par gångar innan en annan bana med fas 1 & 2 på 12 hinder precis som på tävling. Varje språng, varje känsla över hindrena gjorde mig lycklig. Han ska alltid stanna en eller annan gång på något men idag, så gjorde han inte det. Var inte alls lika tittig som han brukar och tvekade inte någonting. Väldigt väldigt pigg och glad med öronen framåt, idag levererade han på topp och jag var mer än nöjd. En grymt bra hoppträning i bagaget, även våran bästa tror jag faktiskt! Lagom taggade tills pay & jumpen om två veckor.
 
Nu har jag tagit ett varmt bad, kollat på ryttareliten och ska snart stänga igen. Vill sova tidigt idag för att vara utvilad tills imorgon, en ny dag och onsdag dessutom - love ♥ 
 

The more I spend time with you, the more I love you ♥

 

Från att vilja vara elitryttare till skogsmulle..

Jag har under nästan ett års tid byggt upp ett band med Hassan, ett band bara vi två har. Innan jag skaffade Hassan, så var det bara träning och tävling som gällde. Jag ville tävla, det ville jag. Jag ville också ha min snygga tävlingsponny att rida in på i alla MSV klasser som hoppar allt. Varför står jag idag med min lilla skogsmulle som ibland inte ens kliver över en bom?
 
Jag tror många kan hålla med mig, mina tankar har ändrats totalt. Den ryttaren jag är idag är inte den ryttare jag ville vara från allra första början, men någonting har ändrats med tiden. Att man kan gå från att vilja bli topp tävlingsryttare till att bli den ryttare jag är idag, som mest rider hemma och tycker skogen är det mysigaste är ganska konstigt och på bara mindre än ett år. 
 
Idag lyssnar jag på hästen, jag tvingar inte någon ponny att tävla, jag gör det inte för mig. Jag bryr mig inte om vad jag ville, jag bryr mig om vad hästen vill och hästens hälsa. Det går först, i alla lägen. Hassan hoppar jag inte mer än varann vecka, alltså 2 gånger i månaden. DÅ tycker han det är kul, dressyr rider jag några gånger i veckan men helt ärligt tror jag att skogen är där vi spenderar mest tid. Som två lyckliga skogsmullar.  Jag älskar att få se Hassan lycklig och den glimten han har i ögat nuförtiden är precis så jag vill att det ska vara. Nu den senaste veckan har jag ridit med repgrimma två gånger, gjort massa bus NH övningar och lärt honom mycket saker. Sprungit runt med honom lös efter mig och han fortfarande följer efter mig som en hund. Det är känsla av frihet, kärlek och lycka jag vill känna alla dagar jag åker till stallet. Varför är inte alla sådana? Det gör ont i mig av att höra folk som bara vill trimma, träna och tävla på topp och behöva leverera varje dag. Jag tror verkligen på ett bra band med sin häst, vill man tävla och träna tycker jag man först och främst borde ha ett starkt band med sin häst, vara som två i ett. Det känner jag att jag och Hassan blivit nu och det glädjer mig.
 
Sedan kan jag med handen på hjärtat säga, att jag tror att jag och min familj inte trodde att vi skulle bli såhär fasta vid Hassan. Nu kan jag gråta om jag inte får se han på en vecka, jag vill inte åka iväg en helg och vara borta från Hassan. För ett tag sedan ville jag inte ens åka på skidresa längre och det är det jag alltid tjatat om, förstår ni då hur beroende jag är av Hassan, helt ärligt- Att jag är så beroende av en varelser som aldrig sagt ett ord till mig är sjukt, för han betyder verkligen allt för mig. Att veta tanken av att någon gång behöva skiljas från honom gör ont i hela hjärtat. Min jordklotsfavorit som är min bästa vän i alla lägen, han är underbar och jag är så glad över att vår resa inte är nära på slutet, vill tacka Moa för du sålde denna fantastiska häst till mig, orden är slut. Han är bäst och jag är inget annat än lycklig med honom just nu ♥
 
 
 

Fullspäckad tisdag

Godmorgon! Idag är det tisdag och en skön men fullspäckad dag som väntas, har skola och är hemma vid fyra, klockan fem ska jag dra mig ut till stallet direkt, då vankas det hoppträning för Emelie, har inga höga förhoppningar, vill bara att han ska hoppa, hur fult det än ser ut så ska han över och det har gått bra det senaste, så jag hoppas det går bra även idag. Finns ingen mer tid då jag är hemma vid halv tio ikväll efter det, så tyvärr kan det bli lite halvdålig uppdatering idag om jag inte slänger in något emellan. 
Men nu måste jag dra mig till skolan, hur trött jag än vaknade så är det en lång skoldag som gäller. Wiho!! Eller inte.. 
 
Vi hörs under dagen, ha en jättebra tisdag friends!
 

RSS 2.0