Mitt hjärta


VECKANS BLOGG

Nu kör jag igång en veckans blogg, om 1 vecka, alltså nästa söndag den 15 september avslutas den. 
Ju fler gånger du kommenterar desto större chans har du att vinna. 1 röst per kommentar så om du tillexempel kommenterar 10 gånger får du 10 röster. Kommentera något liknande till "jag/vi är med" 
Fritt fram att kommentera hur mycket man vill!
 
3 stycken vinnare får en fet länk inför alla mina läsare. 
 
Lycka till allihopa! 
 

Tips - hästsalva

Tänkte tipsa er om en hästprodukt, hästsalva. Den är så himla bra för att skydda sår, läker jättebra med det och täcker även skav m.m
Pappa köpte det till mig och jag tipsar det verkligen, vill du även hålla hovarna i bättre skick kan du kleta på lite sånt här så hålls hovarna i bra skick.
Du kan köpa dom på en massa olika ställen men jag köpte mitt från hööks.
Det kostar endast 79 kr och ni hittar det HÄR!
 

8 September 2013

Godmorgon på er! Idag är det söndag och sista dagen på denna veckan, känns som om den här veckan har gått hur fort som helst, men men. Idag ska Hassan varvas ner efter gårdagens hoppträning, det var hur kul som helst och Hassan skötte sig perfekt även fast han blev otroligt pigg och stark, men vi hade sån övning och in i slutet var han riktigt riktigt fin. 
 
Sofia berömde honom verkligen över vilken fin och väldigt pigg och glad ponny jag hade, så kul att höra och Sofia är riktigt grym verkligen. Vi hoppade bana, olika linjer med olika galoppsprång, studs övade tempot mellan hindrena, han var iallafall riktigt taggad och glad men jag ser det som positivt. 
 
Idag ska han få en lugn uteritt, alla gångarter men lungt och mestadels skritt för att få sträcka ut på sig, sedan är det match i Lidköping i eftermiddag vid 3. Sen plugg resten av kvällen! 
 
Uppdatering kommer under dagen.
Jag och söta Erina i förra stallet, gostjejen <3
 
 

Trött tjej efter grym hoppträning

Jag är så trött så jag snart somnar ståendes, då är det väll lika bra att gå upp och kurra ner sig under täcket? Ja! 
Hoppträningen för Sofia gick över förväntan, han var såå grym och hoppade som en gud men var pigg som ett krutpaket x100. Berättar mer om det imorgon! Nu står han och sover antagligen, då han blev grymt svettig och trött efter och han tyckte det var skönt med en dusch sedan. 
 
Ätit, gjort lite roliga videobloggar & fixat med nya projektet - nu är det verkligen time for bed!
 
Nu ska jag sova, godnatt på er!
 
 
 

En bra och läsvärd blogg

Enligt mig tycker jag att det är viktigt att veta vad man gör när man bloggar, för att en blogg ska bli så bra som möjligt måste man hålla sig inom vissa saker och variera mycket. Jag vet att jag och Lina oftast skriver alla dessa dagens planering inlägg, men jag tycker det är kul att läsa även fast det blir nästintill samma varje dag. Sedan en sak är verkligen viktigt, bra bildkvalite. Inte bara en massa mobilbilder, utan vältagna med bra kvalite som en systemkamera eller så.
 
En bra blogg enligt mig, ska framförallt innehålla mycket bilder.  Tycker inte alls bloggar med inlägg utan någon bild alls är roliga, bjud på roliga bilder och lägg upp mycket bilder framförallt. Bildbomber samt vanliga inlägg!
 
Sedan tycker jag att det är mycket roligare att läsa om det är välskrivna inlägg oftast. Såklart man kan slänga in något kort mobilinlägg ibland, men inte allt för ofta. Då blir bloggen bara tråkig, " hej nu ska jag till stallet hejdå"
Skriv välskrivet, hyffsat långt och försök skriva på ett moget sätt med inte 100 smileysar efter varje mening. Variera inlägg helt enkelt!
 
Ett stort plus i kanten är en snygg välgjord design. Det första intrycket man får av bloggen får man väl oftast av att kolla på designen, desigen är det första jag alltid kollar på. Ser jag en tråkig blogg.se design fastnar jag inte nått för bloggen, då läser jag oftast inte den igen.
 
Men det som kanske är viktigast, bra uppdatering. Visst kan man ha dessa dagar man verkligen inte hinner eller kan. Det tycker jag är okej, men inte varje dag. Jag tycker att ett lagom typ av inlägg per dag är runt 7 stycken. Nu är det ju inte riktigt så, men när vår blogg verkligen är igång har vi oftast runt 7 inlägg per dag.
Inte 20 inlägg och inte 2, utan en bra, jämn och stadig uppdatering helst varje dag.
 
Dessa 4 saker tycker jag iallafall är några av det viktigaste, självklart har alla olika åsikter om hur en bra blogg ska vara. Men detta tycker jag, så acceptera min åsikt och jag accepterar eran.
 

Vad tycker ni en bra blogg ska innehålla?
 

Dagens fråga

Vilken ridklubb tävlar/tränar du för? 

Jag själv har ridit på Trollhättans Fältrittklubb, tfrk, i alla 6-7 år. Jag tycker verkligen om den ridklubben, nu har jag ju mer egen häst så jag slutade där men när jag tävlar så tävlar jag för dom, Trollhättans fältrittklubb. 
Nu till er, dagens fråga lyder så. 

Hoppträning på schemat 7 september

Godmorgon på er! Idag är det underbart fint väder och jag tror att denna dag kommer bli helt fantastisk, vad tror ni? 
Idag är det hoppträning för Sofia Björserud som står på schemat och det kommer bli riktigt kul, jag hoppas att det går bra såklart! Det är första gången jag hoppar nu på nya stället, så det blir rätt spännande! 
 
Jag och Hassan har bott in oss och vi båda stormtrivs verkligen, han har lärt känna ponnysarna han går med och allt är bara så himla bra, han går som en klocka på ridpassen och denna förändring gjorde han verkligen lugn och glad! Jag är så otroligt glad att allt funkar här, och ser framemot tiden här. 
Jag hoppar vid 16 men åker ut nu på dagen och spenderar dagen i stallet, mockar & gör alla stallsysslor och kolla på dom andra som hoppar, det är alltid lärorikt att se på andra. 
 
Kameran hänger med, alla folk är på plats och sina barn ska hoppträna, cafet är öppet och detta kommer bli en riktigt trevlig dag! 
'
Kolla min fina lilla kille <3

Fredag & helg

Hej underbara ni! Nu är det äntligen Fredag och helg, äntligen kunna sätta sig ner i soffan och varva ner efter denna veckan! Så nu sitter jag i soffan och äter godis med datorn i knät, vilket är en perfekt fredagkväll. 
Idag red jag ett lungt pass på Hassan barbacka, lite dressyr på gräsbanan med fokus på mycket skritt, skänkelvikningar och halter samt igångsättningar. Han lyssnade riktigt bra, travade lite och tog en galopp oh sedan gav jag mig ut i skogen och skrittade av i ungefär 15 minuter efter - mysigt! 
 
Imorgon är första hoppträningen för tränare och det är för ingen mindre än.. Sofia Björserud. En framgångsrik hoppryttare som tävlar dom allra högsta klasserna inom eliten, så det ska bli riktigt kul och lärorikt framförallt. 
En riktig stalldag väntas imorgon och det är ju det bästa sättet man kan spendera en bra dag på! 
 
Nu ska jag kommentera lite bloggar, och verkligen skriva fina och peppande saker och ladda inför imorgon.
 
Jag och fina Myran!

Ny data

 

Kommentera era bloggar!

Jag har mina bloggar på min hemskärm som jag läser, vilket är precis 10 bloggar! Men jag vill ha ännu fler och jag har så svårt för att hitta bloggar.
Nu vill jag ha riktigt grymma bloggar att läsa, så snälla kommentera era bloggar eller någon blogg du verkligen tycker om!! Vem vet, kanske just DIN blogg blir min nästa stora favorit?
KOM IGEN NU, KÖR PÅ! 
 

6 September 2013

Hej bloggen! Nu sitter jag i skolan och haft några lektioner, idag fick vi våra macbooks så nu sitter jag här med min fina nya älskling. Den är så grymt bra verkligen! Vi har 1 lektion kvar och sedan idrott, slutar vid halv 3. Så skönt att kunna uppdatera er om jag missat på morgonen! 
 
Igår hade Hassan sin vilodag, så jag mockade, fyllde vatten & gjorde all mat till honom. Idag ska han ridas och jag tror faktiskt jag ska rida honom till Fredman idag! Iallafall bort åt dit. 
Nu ska jag genomföra dessa sista lektioner lektioner och sedan njuta av Fredag! 

Slicksten

Måste tipsa om dessa slickepotstenar som godis för hästarna, dom är riktigt bra som belöning samtidigt som dom får i sig vitaminer samtidigt. Hassan tycker dom är grymt goda och han blir riktigt söt om mulen efter det!
Jag använder det till allt, belöning efter ridpass och även innan, när jag lastar och så vidare.
Dom finns i alla möjliga olika smaker såsom vitlök, lakrits, äpple och några till! Jag har en mörkblå som är orginal, den smakar och luktar riktigt gott - laktrits!!
Så gå till närmsta ridsportsaffär och köp dessa, finns blandannat billigt på Ullared för 59:-
 
 
 
 
 
 

Godnatt!

Skrittade ut en pigg Hassan barbacka, inga krav och på långa tyglar! Nöjd ponny fick gå ut i hagen ännu lite till sedan.
Imorgon får han vila och stallsysslorna ska fixas!
Godnatt på er!!


Jag är med

Tryck på bilden för att komma till Ida Woxlins tävling i samarbete med caseapp om att vinna ett egendesignat skin! Tryck på bilden.
 
 
 

 
 
Jag är också med hos vrsare.blogg.se om ett HV POLO schabrak.
Tryck på bilden.
 
 
Jag är med hos Linn Olsson om en valfri produkt hos Kyro riding gear. 
Ni hittar tävlingen HÄR
 

Är han inte för fin?

Som rubriken lyder, vad tycker ni? Han är så fin min ögonsten ♥

Hassan 3 september

Igår fick det bli ett hyfsat hårt och ordentligt pass på gräsbanan, han fick jobba mycket en längre stund och sedan pusta lite längre. Det blev ett dressyrpass och jag var riktigt nöjd idag, jag jobbade honom mycket med att han skulle lyssna på mig i början. Halt och fram, halt och fram, rygga och fram tillexempel. Lite skänkelvikningar och mycket igångsättningar. Han var riktigt fokucerad på mig. Travade fram honom och en bit, för att sedan gå ner till skritten igen och börja rida ner han i formen! Han verkligen mjuk och fin och det behövdes inte mycket för att han skulle gå super, han trampade under sig och fick till en grym form.
Kände på galoppen några gången och han var otroligt pigg och glad, vilket han blir på gräsbanan. Så jag tog och släppte efter ungefär 2 varv. Tog upp upp och jobbade han lite, men jag hittar verkligen inte formen i galoppen. Jag tror att han inte orkar, han måste få mer muskler sen att han är bestämd. Men vi jobbar på det!
 
Men det blev rätt mycket jobb i traven på en volt det sista, lite lösgörande även fast han var mjuk och fick till en fin form. Han blev så otroligt fin in i slutet och det var han även i början!
Jag gav mig efter ungefär 45 trimm på "banan" och gav mig ut i skogen det sista för att skritta och trava av!
 
Jag var nöjd igår och jag fick till en bra känsla - exakt det jag letade efter.
↓ Ett par bilder från passet ↓

 
 
 


4 september

Godmorgon alla fina bloggläsare!
Idag är det ännu en ny dag och onsdag väntas. Jag slutar tidigt idag så är hemma redan vid 2 idag vilket betyder att jag kommer till stallet fortare. Får skynda mig idag då jag har match vid 18.
En lugnare uteritt väntas för han idag, vilket jag tror blir riktigt skönt för honom! Gått 2 hårda dressyrpass nu.
Men nu ska jag dra mig till skolan, ha en grymt bra dag!
Bjuder på en bild när jag rider Jackpots, min bästaväns ponny som hon rider.
Grymt snygg är han, eller vad tycker ni?


Utvärdering av dagen

 Godkväll bloggen! Var en riktigt skön dag idag, varmt och soligt och spenderade hela kvällen på bästa sätt. Vi slutade sent idag så det var skönt att få komma hem sedan, åkte sedan direkt ut till stallet. Eftersom Hassan är den som tränas och tävlas regelbundet, så är det också han som prioriteras med träningen. Så jag hann inte med att motionera båda två, så Fredman fick vila och jag åkte bara förbi påväg hem från stallet och pussade på honom innan jag var tvungen att åka hem och dyka ner i plugg.
 
Jag red Hassan på gräsbanan och var otroligt nöjd och det var även andra ridpasset på nya stället, imorgon kommer det upp en inlägg där jag utvärderar och visar bilder från dagens pass. Mockade, fyllde vatten, gjorde all mat och allt sånt stalljobb efter också samt stretchade och smörjde han, så nu står han gott i boxen!
Imorgon får det bli en lugnare uteritt och torsdag vila, helt perfekt och jag måste tillägga att vi trivs toppenbra!
 
 En mysig bild från idag - 3 september 2013

Prioritering

Nu har jag bestämt mig, antingen är det låta Fredman få gå i hagen och och äta hela tiden, eller komma igång.
Jag kommer att ha tid och jag ska prioritera honom, jag kommer flytta Hassan till ett stall 5 minuter cykelväg till Fredman och därför kommer jag lägga upp scheman för både Fredman och Hassan. Detta är verkligen något jag längtat efter, att få komma igång med Fredman igen. Jag är förstor för honom och jag har växit ur honom, det svider men det är sanningen. Ridningen är klart för oss, vi har haft en underbar tid där jag ridit honom, men vi har så mycket mer kvar. Så nu är det allt annat som gäller, körningen, longera, tömköra, löshoppa, busa runt i skogen och allt som finns att göra. Det är så mycket mer än ridning som finns!

Nu eller aldrig, han ska igång och jag är så galet motiverad till detta! Även fast det inte kan bli varje dag så kommer det bli flera gånger i veckan. Nu är det prioritering och Hassan & Fredman ska bli snyggast och bäst båda två.
 
 

Veckoplanering Hassan & Fredman


Hassan:
 
Måndag: Rida lite överallt, kolla oss omkring. Dressyr och uteritt.
Tisdag: Dressyr/konditionsträning i paddocken
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Hoppning på gräsbanan/paddocken
Lördag: Uteritt, eventuellt rida till Fredman.
Söndag: Dressyr i ridhusetmycket skritt.
 
 
Fredman:
 
Måndag: ---
Tisdag: : Promenad ut i skogen + lite klättring
Onsdag: Körning ute i skogen
Torsdag: Vila
Fredag: Longering
Lördag: Vila, ev, träffa Hassan.
Söndag: Köra
 
Eftersom jag har skolan också hinner jag inte med Fredman alla dagar i veckan och KAN bli så att jag får hoppa över Fredman någon dag, men jag hoppas och tror att jag kan hålla detta nu!
 

2011/2013

2011:
 
2013:
 På första bilden är somsagt 2011 och denna nyss tagen 2013. Nu är det dock Lina som red på nedersta bilden, men jag måste bara visa er.
Visst har han blivit så otroligt snygg på bara 2 år?
Där ser ni hur mycket jag kämpat, hur många tusen timmar jag lagt ner på bebis.

Mycket att berätta

Hejsan. Jag känner mig usel på det här med bloggningen, jag tänker på att blogga. Men jag gör det inte? Nu får det vara stopp, väll hemma SKA bloggen uppdateras. Jag har ett nytt "projekt" som nu är bestämt, när allt är klart kommer vi släppa det. Det kommer bli grymt, jag lovar er.
Snart så!!
 
Igår red jag Hassan hemma för första gången och jag blev nästan liten chockad. Han gick som en ren KLOCKA idag. Jag är tvärsäker på att detta kommer bli jävla *förlåt* grymt här- Första ridpasset, han går som om han verkligen kan det här.
Red på gräsbanan, paddocken, lite i ridhus och skrittade fram ute. Så jag testade lite allting och traven på gräsbana, då.. DÅ gick han fullständigt som en dröm. Gud!
 
Idag får vi se vad jag gör med honom, egentligen är det hoppträning för Emelie för det börjar idag. Men eftersom vi nyss kommit så hoppar jag över den denna gången, nästa gång kör vi. Ska försöka hoppa själv lite i helgen eller något sådant.
Får nog bli lite gott och blandat idag, skrittar ut en runda först och sen får vi helt enkelt se vad som väntar. Sedan ska jag försöka hinna med att åka förbi Fredman, blir isåfall klättring och en promenad för hand.
 
Slutar sent idag men direkt efter skolan åker jag hem och sedan direkt till stallet.
När jag kommer hem efter skolan så får det bli plugg en stund och sedan skriva grymma inlägg till er, bra ideé va?
 
 

I skolan

I skolan, ordentligt uppdatering hemma.


1 SEPTEMBER

Godmorgon på er, måste börja med att säga förlåt för den usla uppdateringen. Men jag har helt enkelt inte hunnit alls! Idag vaknade jag pigg och fräsch och detta kommer bli en underbar dag.
Idag är det den 1 september och redan nu en ny månad, detta året går så himla fort.
 
Hassan ska flyttas till nya stallet idag, allt är packat och klart och nu inpå under eftermiddagen landar vi på laxgården! Det är så grymt fint där och vi båda kommer stormtrivas hoppas jag. Nu är sommarbetet slut och därför blir det idag.
Idag är prio 1 att han ska få bo in sig, lära känna kompisarna och gå ute i hagen och få känna sig lugn och trygg. Han brukar oftast vara rätt lugn på nya platser!
 
Annars så är det bara stallet som gäller idag, att JAG är med honom och han vet att det. Eftersom vi har så starkt band nu och han litar på mig! Så vi åker ut och stannar där med honom, fixar saker till nya boxen och sedan hem och äta, sedan ut ikväll igen.
Nu ska jag ladda med grymma krafter inför denna dag.
 
 Min mysiga ponny ♥
 

RSS 2.0