Uppdaterad presentation - Nocona Hassan

En helt ny och uppdaterad presentation om Hassan för alla er ny läsare!


Nocona Hassan
143 cm - D-ponny
*1997
Appaloosa
Mor: Kismette
Far: Bankier Warbonnet
 
Hassan kom hem till mig den 28 april 2013 och då började vårat äventyr. Äventyret mot toppen och resultat listorna. Men efter ett tag insåg jag att det fanns inget toppen för oss, inga resultat listor och inga höga tävlingar. Jag vill inte tävla honom höga klasser, jag vill ha ett band mellan ryttare och häst, som delar en massor med kärlek. Vi har utvecklats något enormt tillsammans och har kämpat och slitit något otroligt för det här. Idag, lite mer än ett år senare står vi nu och är på god väg uppåt. Inte till eliten, men vi kan mer och det är det vi kämpar för varje dag. 
Denna ponnyn är väldigt speciell. Han tycker inte alls om alla människor och är en riktig en mans ponny. Om man har vunnit hans förtroende, så gör han allt för en. Har man inte, så går han inte framåt och surar ihop. Efter mycket slit så har vi skapat ett otroligt band tillsammans, ett väldigt starkt band. Vi litar på varandra, jag har gett honom allt mitt förtroende och jag har fått hans tillbaka. Han har flyttat runt mycket, stått i Storbritanien, stått på ridskola, stått på Sveriges ridgymnasium och massor med privat ställen. Nu har han kommit till mig, och är här för att stanna.
 
Hassan är en väldigt väldigt pigg ponny som helst vill springa så fort han kan om han får, väldigt livsglad och alltid med. Tyvärr är han väldigt tittig vilket har gjort att han stannat mycket i hoppningen, vi har haft våra enorma motgångar och bakslag i hoppningen men vi har slitit och det har visat resultat. Han är inte helt säker i hoppningen än med sitt självförtroende men vi jobbar på det och bearbetar hans problem varje dag, han går bara bättre och bättre. Vi har även startat några pay & jumps tillsammans, här 2014 tänkte jag inte tävla så mycket hoppning. Vi tänkte tävla lite dressyr på LC & LB nivå och debuterar förmodligen dressyr i sommar. 
Det absolut bästa han vet är att rejsa i full fart ute i skogen, springa och galoppera i vattnet på stränder eller att hoppa terräng. Vi tränar lite allt möjligt, allt från att rida i skogen, till natural horsemanship till dressyr och hoppning.
 
Det finns mycket att få veta om honom, vad han älskar och framför allt, hur han är. Men framför allt så är han en underbar ponny, jag älskar honom mer än någonting annat och när man lärt känna denna ponny, så är han fantastisk ♥
 
 Lite bilder på min fina diamant!

RSS 2.0