Något av det finaste jag sett ♥

 

Min fina ängel ♥

Jag har aldrig i mitt hela liv ridit en shetlandsponny som du, du är det bästa som har hänt mig. Jag är så glad och lycklig att jag fick träffa dig, för det finns ingen som kan ersätta dig! Den personligheten, dom ögonen & den pälsen på vintern har absolut ingen, ingen, ingen, ingen. Det är något som gjort mig helt oslitbar ifrån dig. Jag klarar mig inte utan dig, det skulle inte gå. Det känns som du är det som gjort mig till något idag, det är du som har gett mig allt självförtroende jag har idag. Jag har lärt mig allt jag kan idag på dig, jag lovar dig precis allt.
Alla tusentals timmar jag suttit på din rygg, snart hela 7 år på din underbara rygg.
Du betyder allt för mig, då menar jag allt.
 
Det är ofattbart hur mycket man kan älska någon så mycket som jag älskar honom, han har varit mitt liv i snart 7 år - jag levde för honom. Vi har det där speciella bandet ingen någonsin kan bryta, jag kommer alltid tycka att du är det bästa som hänt mig, jag har ridit många grymt fina hästar och ponnys. Men detta bandet är speciellt, såhär har jag aldrig känt. Jag är så glad av att fortfarande se dig gå där i hagen, leva livet & veta att jag faktist betyder någonting för honom. Som den känslan när jag ropar på honom, han gnäggar tillbaks & går mot mig, jag blir varm i hela kroppen.
 
Detta inlägg blev riktigt känslosamt men jag känner detta nu, att jag behövde få skriva av mig alla mina tankar.
Jag älskar Hassan så grymt mycket och ni är dom bästa ponnysarna i världen, så tro inget annat. Hassan är också bäst!
Jag älskar dig över allt och alla, du är mitt liv ♥
 
 


Lite nytt

Hej igen alla fina! Ursäkta för uppdatering, men somsagt bloggen TeamPonnys jag och Lina driver är pausad för vi har mycket att göra. Även fast jag kände att jag ville blogga, så ibland får det bli så men det ska allt bli bättre! Jag ska uppdatera bra ändå!
 
Idag hade vi vår långa dag i skolan med idrott som sista passet så det var inte så farligt ändå, skönt skönt. Hassan fick vila idag och igår promenerades han bara. Han har tappat vänsterfram sko så vi väntar på hovslagaren men hon kommer om på torsdag som nästan är 1 dag så det är skönt att veta! Imorgon får jag se vad jag gör, men han ska inte ridas utan jag kanske tar en promenad på det mjuka kort eller bara en massa mys.
 
Nu laddar jag inför en ny dag imorgon, slutar tidigt och bara känslan att tänka på det är grym. Sen är det stallet på schemat direkt när jag kommer hem!
Kolla vad fin han är och vad fint han går, åh min dröm ♥
 

Fredman & Hassan

Namn: Nocona Hassan
Född: 1997
Ras: Svensk Ridponny
Import: Great Britian ( Storbritianien)
Inriktning: Allround (hopp, dressyr, fälttävlan)
Färg: Tigrerad
Tecken: Inga speciella
Tecken på benen: Inga
Temperament: Snäll, busig & pigg
 
 
Namn: Fredman
Född: 1997
Ras: Shetlandsponny
Import: Sverige.
Inriktning: Allround (hopp, dressyr, fälttävlan)
Färg: Mörkbrun
Tecken: Inga speciella
Tecken på benen: Inga
Temperament: Snäll, busig & pigg
 
 

Nätmobbning och kränkningar på internet

Det här med att hänga ut andra på internet är väll en av dom mest vanliga sakerna i vardagen nu. Jag fattar inte vad problemet är egentligen, är det verkligen så svårt att låta bli. Folk som hänger ut andra öppet inför en stor grupp på internet. Att folk dissar saker hej vilt om andras utrustning och sedan när dom själva har en kopia av precis den saken.
 
Sedan är det ju så jädra viktigt för oss bloggare att vara så otroligt snälla hela tiden, hela tiden vara så trevliga och inte bry oss om dessa kommentarer. Det är inte så lätt som alla tror! Vanliga människor som varken har blogg eller något annat är det helt fritt fram att kasta skit på andra, men för bloggare? Bara för vi bloggar och ska vara en sådan bra förebild får vi ju absolut inte svara något taskigt tillbaks. Utan bara "skita i det" Jag är så förbannat trött på det, jag tänker sluta vara så himla trevlig mot alla som kastar skit på mig. Utan även fast jag får en taskig kommentar, vare sig den är anonym eller inte tänker jag inte längre vara så trevlig! Jag är trött på det nu. Aldrig att jag skulle hänga ut personen och skriva så taskiga saker som finns att skriva, men jag tänker svara på ett sätt som visar att jag faktist bryr mig. För det börjar gå för långt nu! Vi bloggare är ju inte tillåtna till någonting. Vi har en regel, det är att vara snäll mot alla hela tiden. Jag tänker behandla andra precis som dom behandlar mig!

Att provocera och skriva milslånga inlägg om hur fult just dom där stövlarna det är precis samma sak. Provocering kan vara roligt, till en viss gräns. Och den gränsen känns väldigt osäkert för väldigt många känner jag.
 
Jag är så trött på att detta alltid ska vara ett problem. Varför kunde inte vi ALLA ändra sin inställning och göra bloggvärlden en trevlig plats på internet där man ska känna sig trygg, jag blir mörkrädd och det är bara förnamnet.
För hur kul är det för en liten 10 årig tjej som precis skrivit sitt första inlägg om att hon lyckats på en tävling, blir uthängd för att folk kallar henne skrytig. Alla i bloggvärlden är inte 30 år och kan ta all den skit som kastas varje dag, det är så mycket unga tjejer och killar i bloggvärlden, det funkar inte att kasta så mycket skit på en liten tjej.
Jag är 12 år, 12 ÅR. Och ni såg ju kommentarerna vi fick som vi skrev ett inlägg om, det är ett läskigt beteende. Kalla andra för hora och djurplågare. Såklart som sjutton att det sårar.
Nätmobbning är det allra värsta jag vet och det är ju det, minst halva bloggvärlden består av elaka kommentarer, kränkningar och nätmobbning och det är allt annat än okej.
 
Jag skiter fullständigt i om det är någon röd tråd i detta inlägg, nu vill jag bara gå ut med detta. Att snälla, kan vi inte allihopa försöka? Vi alla kan göra skillnad, nu ändrar vi om bloggvärlden till en trevlig plats och hoppas att alla ska trivas! För just nu försvinner det allt för många duktiga bloggare, just för det här med elakhet på nätet.
VÄLKOMMEN TILL BLOGGVÄRLDEN ALLA, DETTA SKA BLI EN TREVLIGARE PLATS OCH ALLA KAN GÖRA SKILLNAD.
 
 

SVAR IGEN

Fler kommentarer dyker upp, NEJ TEAMPONNYS KOMMER INTE LÄGGS NER. FICK NI SVAR NUDÅ?


Ny vecka!

Godmorgon på er, idag är det måndag och en ny vecka! Mycket händer i veckan men ändå inte, på söndag flyttar vi Hassan till nya stallet. Blandade känslor!
Idag iallafall så ska Hassan skrittas ut barbacka en lugn tur. Han får gå på halvlånga tyglar utan något särskilt jobb.
Tror det blir bra eftersom jag hopptränade igår!
Men ni får ha en grym dag, så hörs vi när jag kommer hem från skolan!

Visst är denna bild lite charmig? Min fina Fredman!


Svar på kommentar

Fick en kommentar där det stog "Om du ska satsa på denna bloggen? Hur blir de då med TeamPonnys? Kommer TP läggas ner? Svara gärna i ett inlägg :) "
 
Svar: Jag kommer inte satsa till toppen med denna bloggen, även fast jag hoppas att ni verkligen läser så kommer jag inte satsa till 1000. När Lina som bloggade med mig på teamponnys är redo för att börja igen på TP så börjar vi självklart där-
 
Hoppas du fick svar på din fråga!
 

25 augusti 2013

Hej allihopa! Nu är jag hemma efter en dag i stallet, Hassan fick sig ett hopp-pass i paddocken idag vilket gick suveränt! Kommer skriva ett inlägg separat om det med massa bilder. Dagen spenderades i stallet vilket är en perfekt dag och ett perfekt avslut på en bra vecka.
 
Nu har jag suttit och skrivit lite tidsinställda till er så vi börjar med en bra start och grym uppdatering! Sen hoppas jag verkligen ni vill följa mig på denna bloggen med mina 2 ponnysar. Det kommer bli super och jag hoppas på grymma läsare! Men det tror jag allt, för det brukar oftast bli riktigt bra.
Nu ska jag åka iväg ner på match och sedan kommer jag hem lite senare inpå kvällen! Resten av kvällen efter det får bli lugn för att ladda upp med nya krafter efter en riktigt bra vecka.
En bild från dagens hoppträning.
 

- Julia Linnea Axelsson -

Hej och välkommen till PonnyPassion. Mitt namn är Julia Linnea Axelsson och jag är 12 år. Jag har ridit nästan hela mitt liv eller iallafall 7 år!
När jag var 5 år så fick jag min shetlandsponny Fredman som jag nu har jobbat och tränat upp nästan själv, nu har jag även fått en D-ponny som heter Nocona Hassan.
 
På fritiden är jag mest i stallet, skolan eller umgås med mina kompisar. Jag brinner för fotografering och det gör jag med min systemkamera Canon EOS 1000D, Jag fotar lite allt möjligt men självklart mestadels hästarna.
 
 
Fredman är en väldigt snäll och go shetlandsponny men framförallt väldigt bestämd och vet vad han vill, Han vill oftast bestämma precis allting han ska göra. Han är född 1997 vilket betyder att han är 16 år. Vi har tillsammans tävlat en del i hoppning när jag var mindre och det gick lite blandat då vi ibland kom hem med rosetter och ibland med skitna kläder.
Det bästa han vet är körning och han har mycket goda resultat där och är riktigt duktig. Han är den bästa ponnyn som jag nånsin träffat, min lilla prins ♥
 
 
 
Nocona Hassan är min d-ponny som jag nyss har fått, Han kom hem till mig och min familj den 27/4-2013 så jag har nyss fått honom. Han är en mycket glad och snäll ponny med otroligt mycket krut i sig, Framförallt i hoppningen. Han är också född 1997 men är ett krutpaket över allt. Han är tävlad LA dressyr, LC hoppning och debuterat fälttävlan.
Han kräver en bestämd och orädd ryttare som inte ger allting gratis och det är precis det jag gillar med honom.
Den lilla prinsen är en liten d-ponny på 143 cm i mandhöjd och är importerad från England men är nu en svensk ridponny.
 
 
 
Jag hoppas du kommer att gilla denna bloggen och jag hoppas att alla ska trivas här. Jag har tidigare bloggat på bloggen www.teamponnys.blogg.se men vi har nu tagit en paus och detta får bli bloggen jag uppdaterar på fram tills vi kör igång på den gamla igen.
 
Sprid gärna bloggen och visa den för andra, men framförallt vill jag att du ska tycka om bloggen.
Fritt fram att kommentera och fråga saker, men kom ihåg! Behandla andra precis som du vill bli behandlad själv.
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0